26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Anadolu’da AVM yatırımı artacak

Türkiye’de halen 54 ilde toplam 333 AVM bulunuyor. Türkiye’nin 24 ilinde AVM bulunmadığını söyleyen Belgü “Yatırımcı yeni yılda yönünü Anadolu’ya çevirecek” dedi.

27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Anadolu’da AVM yatırımı artacak

İnşaat sektörünün gelişimi ve tüketicilerin refah seviyesinin artması ile doğru orantılı olarak alışveriş merkezi yatırımları her geçen gün daha da artıyor. Türkiye’nin 54 ilinde toplam 333 AVM bulunurken halen AVM bulunmayan il sayısı 24. ağırlıklı olarak Anadolu’da bulunan bu iller yatırımcıların gözdesi halinde. Multi Development Türkiye CEO’su ve alışveriş merkezleri derneği (AYD) başkanı Hulusi Belgü, AVM yatırımlarının önümüzdeki yıl Anadolu’ya kayacağını söyledi. Belgü “Türkiye’de 81 ilimizin 24’ünde henüz AVM olmadığını söyleyebiliriz. bu da Türk alışveriş merkezi sektörünün nasıl büyük bir potansiyel taşıdığının ve gelecekte büyüme rotasını Anadolu’ya çevireceğinin önemli bir göstergesi. 2014 yılında açılacak AVM’lerle sektöre eklenecek 1,5 milyon m2 kiralanabilir alanla birlikte toplam kiralanabilir alanın 10.7 milyon metrekare büyüklüğüne ulaşacağını öngörüyoruz.

Multi Development olarak 2014 yılı beklentilerinden bahseden Hulusi Belgü “2014 yılında gerek inşaat gerekse proje aşamasındaki projelerimizle Türkiye’deki alışveriş merkezi sayımızı artırmayı hedefliyoruz. ayrıca farklı kentlerdeki yeni projelerimiz için fizibilite çalışmalarımızı da sürdüreceğiz.”