26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Aras Kargo’dan 2 yılda 100 milyon lira yatırım

Aras Kargo 2014 yılında da yatırımlarına devam edecek. Aras Kargo başkanı Evrim Aras, 2014 ve 2015 yıllarında 100 milyon liralık yatırım planladıklarını söyledı.

Ayşe Ekin Gündüz29 Aralık 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Aras Kargo’dan 2 yılda 100 milyon lira yatırım

1979 yılında kurulan ve bugün 19 bölge müdürlüğü, 28 transfer merkezi, 844 şube, 3 bin 23 araçlık filo ve 10 bin kişilik uzman kadrosuyla her ay 12 milyon kişi, kurum ve kuruluşa hizmet veren aras Kargo, gelecek yıl da gazdan ayağını çekmeyecek. aras Kargo yönetim Kurulu başkanı ve Ceo’su evrim aras, 2014 ve 2015 yılları içinde 100 milyon lira yatırım yapmayı planladıklarını söyledi. aras, yatırımlarını daha çok operasyon merkezlerimizdeki teknolojiler, ıt sistemleri, müşteri entegrasyonları ve araç filomuzun iyileştirilmesine yapacaklarını söyledi. aras Kargo’nun türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde bin 500’ü aşkın yerleşim birimine hizmet götürdüğünü belirten aras, faaliyet gösterdikleri mobil servislerle, hizmet sınırlarını her geçen gün daha da genişleterek ilerletmeye devam ettiklerini kaydetti. 30 yeni şube açacak aras Kargo olarak 2013 yılında kârlılıktan ödün vermeden yatırımlarına devam ettiklerini aktaran evrim aras “2012 sonunda elde ettiğimiz ve devam ettirme planıyla ilerlediğimiz yıllık yüzde 16’lık büyüme hedefini gerçekleştirdik. aralık 2013 sonu itibariyle satış gelirimizin 600 milyon tl’yi aşmasını öngörüyoruz. 2014 hedefimizin de bu büyüme hızına paralel olacağını öngörüyoruz”. büyümemize paralel olarak istihdamın artacağını, dağıtım kanallarımızın daha da yaygınlaşacağını ve müşteriye daha hızlı ulaşacağımızı söyleyebiliriz. ayrıca 2014 yılı için 30’a yakın yeni şube açmayı planlıyoruz” dedi. mevcut iş alanlarında önlerine koydukları oldukça iddialı bir iş planları olduğundan da bahseden aras “Öncelikli olarak asgari koşullarda bunları gerçekleştirmek istiyoruz. ayrıca teknolojimizi, sistemlerimizi ve hizmet kalitemizi ortağımızın tecrübelerinden de yararlanarak daha iyi noktalara getirmek ve bu sayede özellikle e-ticaret sektöründeki büyümeden daha fazla yararlanmak istiyoruz” diye konuştu.

EKONOMİK İSTİKRARLA SEKTÖR YABANCILARIN MARKAJINDA

Aras Kargo Başkanı Evrim Aras, kargo sektörü piyasasının yaklaşık 1.5 milyar TL olduğunu tahmin ettiklerini ifade etti. Aras “Bu konuda Türkiye’nin tamamına hizmet veren firma sayısı 5-6 civarında. Bu sektörde ülkemizin tamamına aynı kalitede hizmet sunmak zor ve ölçek ekonomisi gerektiriyor. Avrupa ülkelerinde bu rakamın GSMH’nin yüzde 10’u civarında olduğu biliniyor. Ülkemizde sektör büyüklüğü henüz bu rakamlardan uzaktadır. Ancak hızla büyüyen e-ticaret, kargo sektöründeki büyüme rakamlarına hız kazandırdı “diye konuştu. Türkiye’nin coğrafi konumu, genç nüfusun yarattığı istihdam avantajı ve ekonomik istikrarı nedeniyle kargo sektöründe de yabancıların ilgisini kazandığına işaret eden Aras “Mevcut şirketlerin de yatırımlarıyla ve ihtiyaç duyulan yasal düzenlemelerin hayata geçmesiyle önümüzdeki yıllarda sektörün daha da gelişeceğini düşünüyoruz. Kargo sektörünün 2013 sonunda yine çift haneli rakamlarda, yüzde 10 üstünde büyümesini bekliyoruz” dedi.