19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Merkel’e rağmen eleştirdi

Almanya Başbakanı Merkel’in AB politikalarını siyasi bir yaptırım aracı olarak kullanmasına Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi’den dolaylı bir yanıt geldi. Draghi, “Dinamik bir küresel ekonomi geliştirebilmek için korumacılığa yönelik ısrarlara karşı koymalıyız” diye konuştu.

27 Ağustos 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Merkel’e rağmen eleştirdi
Almanya başta olmak üzere, Avrupa Birliği (AB) gibi ülkeler arasında serbest ticaret yapma niyetiyle ortaya çıkmış bir kurumu siyasi bir araç olarak kullanmak isteyenlere Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi’den sert bir yanıt geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in geçtiğimiz günlerde Türkiye ile Gümrük Birliği’nin yeniden düzenlenmesi görüşmelerinin sona erdirilmesi çağrısında olduğu gibi her türlü korumacılığı eleştiren Draghi, “Dinamik bir küresel ekonomi için korumacılık ısrarlarına karşı koymalıyız. Korumacılığa nasıl en iyi şekilde yanıt vereceğimizi belirlemeliyiz” yorumunu yaptı.
 
AB'DEN ÖRNEK VERDİ
 
FED’in Wyoming eyaletinin Jackson Hole kasabasında düzenlediği “Ekonomi Politikaları Sempozyumu”nda konuşan Mario Draghi, “Küresel ekonomide verimliliğin arttırılmasının en önemli unsuru serbestliktir. Serbest ticaret, yatırım ve finansal akışlar, verimliliğin yükselmesini sağlayan yeni teknolojilerin sınırları aşmasında önemli rol oynar. Buna karşın, serbest piyasalara yönelik toplumsal konsensüs son yıllarda zayıfladı” dedi. Uluslararası işbirliğinin serbest ticarete yönelik endişeleri ortadan kaldırmakta yararlı olacağını anlatan Draghi, buna AB’den örnekler verdi. Draghi'nin, konuşmasında, para politikasına değinmemesi dikkat çekti. (Yeni Şafak)