5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatımızda 7 buçuk kat bir büyüme gerçekleştirdik

Platin İş Kitapları Ödülleri 2023 töreninde konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, '906 milyar dolar milli gelire ulaştık. Bu sene 1 trilyon doları baya bir aşacağız. Aynı zamanda ihracatımızda 7 buçuk kat bir büyüme gerçekleştirdik.' dedi.

Star Gazetesi22 Kasım 2023 Çarşamba 20:39 - Güncelleme:
Ticaret Bakanı Bolat: İhracatımızda 7 buçuk kat bir büyüme gerçekleştirdik

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TürkMedya bünyesindeki Platin Dergisi işbirliğinde Vakıfbank'ın ana sponsorluğunda, Türk Telekom'un ise co sponsorluğunda gerçekleştirilen Platin İş Kitapları Ödülleri 2023 töreninde gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

"PLATİN DERGİSİ'NİN BAŞARILI ÇALIŞMALARINI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

TürkMedya bünyesindeki Platin Dergisi'nini çok kıymetli çalışmalar yürüttüğüne işaret eden Ticaret Bakanı Bolat, "24 Ocak 1980 kararları Türkiye ekonomisinin serbestleşme dışa açılma sürecinin başladığı tarihtir. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu günlerde ve büyük hedeflerle Türkiye Yüzyılı'nı gerçekleştirmeye odaklanmışken TürkMedya Grubu, Platin Dergisi ve diğer medya kuruluşları haberlerin ve gelişimlerin duyurulması noktasında çok kıymetli bir rol üstleniyorlar. Türk basınında önemli bir yeri olan ve yayın hayatını 25 yıldır sürdüren Platin Dergisi'nin başarılı çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Başarıyı ve iyi görünür olanı kılmanın, farkındalık oluşturmanın en önemli araştırmalarından biri de başarıyı ödüllendirmektir." dedi.

"BU ÖDÜL PROGRAMINDA YER ALMAKTAN BÜYÜK BİR MEMNUNİYET DUYUYORUZ"

Bilgiyi yaymak gerektiğini belirten Bakan Bolat, "Ben, tecrübesi olan, bilgi birikimi olan herkesin makale yazmasını, kitap yazmasını canı gönülden tavsiye ediyorum. Bilgi ve tecrübelerimi ben de yazıya dökerek kitlelere ulaştırma noktasında gayret sarf ettim. Başarıyı ve iyi görünür olanı kılmanın, farkındalık oluşturmanın en önemli araştırmalarından biri de başarıyı ödüllendirmektir. Bu noktada Platin Dergisi 25. gümüş yıldönümünü kutlarken, bu yıl üçüncü defa başarılı kitaplar yazan iş insanlarını bu değerli gayret ve emeklerinden dolayı ödüllendiriyor. Bu ödül programında yer almaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. " ifadelerini kullandı.

Ülke ekonomisine değinen Bolat, "Dünya zor bir döneden geçiyor. 2000'li yıllar milenyum dönemi büyük bir heyecan ve büyük bir umutla başlamıştı ama savaşlar, jeopolitik gerginlikler, yüzyılda bir yaşanan salgınlar, yüzyılda bir yaşanan ekonomik krizlerle boğuşularak geçen bir dönem olarak devam ediyor. Böyle bir dönemde ayakta kalmak, gemiyi yüzdürmek ve bu yüzen gemide ilerlemeyi sağlamak büyük başarıdır. Türkiye'miz, 21 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde güçlü yönetim, siyasi istikrar ve ekonomik gelişmeyi en iyi şekilde icra ederek, ekonomisinde, milli gelirinde 21 yılda 4 katı bir büyümeyi sağlamayı başardı. 906 milyar dolar milli gelire ulaştık. Bu sene 1 trilyon doları baya bir aşacağız. Aynı zamanda ihracatımızda 7 buçuk katı bir büyüme gerçekleştirdik. 254 milyar dolara ulaştık. Bu sene Allah izin verirse, dünya ticaretinin yüzde 5'e yakın gerilediği bir yılda biz ihracatımızda mal 2 milyar doları aşarak, 256 milyar dolar, hizmet ihracatında 11 milyar dolar aşarak 100 milyar doları aşacağız." şeklinde konuşmasını sürdürdü.

5 Yıllık Kalkınma Planı ve Orta Vadeli Program'a değinen Bakan Bolat, "İstihdamda 21 yılda 19 milyon kişinin istihdamından şu anda 31 milyon 700 bin kişinin istihdamına ulaştık. Bu başarılarla yerimizde durmamamız gerekiyor. Yeni hedeflere ihtiyacımız var. Hükümetimiz 2024-2028 5 Yıllık Kalkınma Planı'nı hazırladı ve Meclis'e sundu ve kabul edildi. 3 yıllık 2024 -2026 Orta Vadeli Programı(OVP) hazırladık o da Meclis'e sunuldu. İhracatımızda 375 milyar dolar mal ihracatı hedefi ve hizmetler ihracatı hedefiyle koşmaya devam edeceğiz. " diyerek konuşmasını sona erdirdi.

Star Gazetesi

  • Ticaret Bakanı
  • Ömer Bolat
  • Platin İş Kitapları
  • Platin İş Kitapları Ödülleri 2023