20 Mayıs 2024 Pazartesi / 13 Zilkade 1445

Banka kredi faiz oranları düştü mü?

Kredi faizi 2018 oranları son dakika ne kadar? Banka konut kredisi faiz oranları hesaplama nasıl yapılır?

26 Ekim 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Banka kredi faiz oranları düştü mü?

Konut kredisi faiz oranlarında son durum ne, kredi faiz oranları ne kadar düşüş gerçekleşti soruların yanıtları geçtiğimiz hafta gerçekleşen enflasyonla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklama ile birlikte gündeme bomba gibi düştü. Kredi faiz indirimi ve konut kredilerindeki düşüşler ile ilgili merak edilenleri bu haberimizde derledik.

2018 yılının başından bu yana yükseliş trendine giren konut kredisi faiz oranları özellikle de son 3 aylık dönemde büyük bir ivme kazanarak rekor üstüne rekor kırmıştı.

ZİRAAT BANKASI KONU KREDİSİ HESAPLAMA

HALKBANK KONUT KREDİSİ HESAPLAMA


KREDİS FAİZ ORANLARI İNDİRİMİ NE KADAR?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'nı İstanbul Kongre Merkezi'nde açıkladı. Bakan Albayrak, doğalgaz ve elektrik zammına ilişkin "Dünyada çok sıradışı bir durum olmazsa, elektrik ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam yapmayacağız" dedi. Bakan Albayrak, 1 Ağustos ve sonrası alınan kredilerin faiz oranlarına yüzde 10 indirim yapılacağını açıkladı.

Bakan Albayrak açıklamasında, “Bankalarda yeniden yapılandırma tavsiye kararı için tekrar teşekkür ederim. Kredi faizlerinde yüksek dalgalanmalara şahit olduk. Bu normalleşme sürecine bağlı olarak bankalarımızda enflasyonla mücadeleye destek vereceklerini açıkladılar. 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere kredi faizlerinde yüzde 10 indirim yapılacak.” dedi.