25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bayram öncesi ihtiyaç sahibi çocukların harçlıkları hesaplarına yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Ramazan Bayramı dolayısıyla çocuklarımız için mayıs ayı Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerini öne çekerek hesaplara yatırdık. SED'den yararlanan çocuklarımız için ailelere toplam 236 milyon 544 bin TL ödedik' dedi. SED'den 146 bin çocuğun yararlandığını belirten Bakan Yanık, her bir çocuk için ortalama 1650 TL destek sağlandığını kaydetti.

AA30 Nisan 2022 Cumartesi 11:41 - Güncelleme:
Bayram öncesi ihtiyaç sahibi çocukların harçlıkları hesaplarına yatırıldı

Bakan Yanık, yazılı açıklamasında, SED hizmetinin ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının başta eğitim ve diğer masraflarını karşılayabilmeleri amacıyla sağlandığını anımsattı.

Aile bütünlüğünün sadece ekonomik gerekçelerle bozulmamasının, çocukların ailelerinin yanında büyümesinin öncelikleri arasında olduğunu vurgulayan Yanık şunları kaydetti:

"Aileler bu destekle çocuklarının ihtiyaçlarını giderebilmekte, böylece onların akranlarından geride kalmaması hedeflenmektedir. Ramazan Bayramı dolayısıyla çocuklarımız için mayıs ayı Sosyal ve Ekonomik Destek ödemelerini öne çekerek hesaplara yatırdık. SED'den yararlanan çocuklarımız için ailelere toplam 237 milyon lira ödedik."

SED'den yaklaşık 146 bin çocuğun yararlandığını belirten Yanık, her bir çocuk için ortalama 1650 lira destek sağlandığını ifade etti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık
  • Sosyal ve Ekonomik Destek