29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Benzin ve motorine indirim sonrası akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? Motorin ve benzinin Litre fiyatı ne kadar?

Benzin ve motorine büyük indirim geldi. Brent petroldeki düşüşün ardından akaryakıt fiyatlarına yansıyan indirim, araç sahiplerini sevindirdi. Akaryakıt ürünlerinden benzin ve motorine indirim gerçekleştirildi. Benzin fiyatı 2,13 lira, motorin ise 1,89 lira düştü. Peki Benzin ve motorine indirim sonrası akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir güncel akaryakıt fiyatları

7 Aralık 2022 Çarşamba 15:11 - Güncelleme:
Benzin ve motorine indirim sonrası akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? Motorin ve benzinin Litre fiyatı ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatlarına büyük indirim geldi. Brent petrolün varil fiyatı, yüzde 4'ün üzerinde değer kaybederek 79 doların altına geriledi. Bu düşüş, akaryakıt fiyatlarına da yansıdı. Çarşamba gecesinden itibaren benzinin litresine 2.15, motorine ise 1.90 lira indirim yapıldı. Peki Motorin ve benzinin Litre fiyatı ne kadar? Benzin ve motorine indirim sonrası akaryakıt fiyatları ne kadar olacak? İşte güncel akaryakıt fiyatları

MOTORİN VE BENZİNİN LİTRE FİYATI NE KADAR?

Petrol fiyatındaki büyük düşüş, akaryakıt fiyatlarına yansıyacak. Çarşamba gecesinden itibaren benzinin litre fiyatına 2.15, motorine ise 1.90 liralık indirim geldi. Yapılan indirim sonrası Akaryakıt litre fiyatları için 9 ay önceki rakamlara geri dönüldü.

Petrol piyasasındaki dalgalanma sürüyor. Geçtiğimiz gün 82,68 dolar seviyesinde tamamlayan brent petrolün varil fiyatı, yüzde 4 daha değer kaybederek 79,91 dolar oldu. Böylece, brent petrolün varil fiyatı 7 Ocak'tan bu yana bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM SONRASI AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Akaryakıt indirimi sonrası benzin, Nisan 2022'den bu yana ilk kez 20 liranın altına geriledi.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorin litre fiyatı ortalama 22,97 liradan 21,10 liraya,

Benzinin litresi ise 20,17 liradan 18,14 liraya geriledi.

İndirim ile birlikte motorin litre fiyatı İstanbul'da 21,1 TL'ye, Ankara'da 21,24 TL'ye ve İzmir'de 21,32 TL'ye düştü.

İstanbulda benzinin fiyatı 18.05 TL, motorin ise 21.10 TL oldu.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.