19 Mayıs 2024 Pazar / 12 Zilkade 1445

Bu da öteki Avrupa! Yardım kuyruklarının sonu görünmüyor

Avrupa'nın ve İtalya'nın en önemli şehirlerinden biri olan Milano, trajik görüntülere sahne oluyor. Avrupa'nın göbeği Milano'da yardım kuyruklarının sonu görünmüyor. İnsanlar, Pane Quotidiano (Günlük Ekmek) ve hayır kurumu kantinlerinde sunulan sıcak bir yemek arayışında. İtalya'nın Milano kentinde sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, ekmek ve süt için kuyruğa giren binlerce kişi görüldü.

30 Ağustos 2022 Salı 14:21 - Güncelleme:
Bu da öteki Avrupa! Yardım kuyruklarının sonu görünmüyor

Avrupa'nın yüksek sıcaklıklarla, enerji kriziyle, orman yangınlarıyla ve yüksek enflasyonla mücadelesine bir yenisi daha eklendi.

İtalya'nın Milano kentinde çekilen görüntülerde, binlerce kişinin uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, İtalya'nın Milano kentinde gıda bankaları ve yardım merkezlerinin kapısında uzun kuyruklar oluştuğu dikkat çekti.

İhtiyaç sahiplerine temel gıda malzemeleri dağıtan kuruluşun önünden başlayıp metrelerce uzayan kuyruk, saniye saniye kaydedildi.

SİYASET KURUMUNA TEPKİ: BU KUYRUKLAR BİZİ BİRLEŞTİRMESİ GEREKİRKEN AKSİNE DAHA FAZLA AYRIŞIYORUZ

Aşağıda yer alan videoda insanların, evlerine ekmek götürebilmek için uzun kuyruklar oluşturduğunu görüyoruz.

Öte yandan, videoda yer alan görüntülere ve ülkenin mevcut manzarasına tepkiler artıyor:

"25 Eylül'de hepimiz, İtalya'yı ve hükümetini yeniden kurmak için Parlamentoya gitmesi gerekenleri oylamaya çağrılacağız. Fakat çeşitli parti liderleri İtalya'daki bu durum hakkında konuştular mı? Sağdan başlayıp sola gidelim: Meloni, Berlusconi, Salvini, Renzi, Calenda ve Letta, Milano'da neler olduğunu fark ettiniz mi? Ve tekrar ediyorum: Milano'da, ülkenin az gelişmiş bir bölgesinde değil. Hayır, muhtemelen hiçbiri Milano'da neler olduğunu fark etmediler veya belki de fark etmek istemiyorlar, bunu bize söylemeliler. Meydanlarda tutulacak sözler söylemek, haykırmak kolaydır fakat bu insanlara katılmak, onların ihtiyaçlarını gerçekten hissetmek, vefat etmiş bir aile ferdinin yanında olmak, onların gözyaşlarını gerçekten hissetmek daha zordur. Maalesef, bu kuyruklar bizi birleştirmesi gerekirken aksine daha fazla ayrışıyoruz"

"KİTAPLAR, DRAGHİ'NİN YÖNETİMİNDE ATM'LERİN BANKNOT DAĞITTIĞINI YAZACAK AMA..."

Videoyu Twitter'da yeniden yayınlayan, Senato Başkanlığı'nın eski sözcüsü gazeteci Giorgio La Porta'ydı:

"Bu, bir aydan kısa bir süre içinde hükümete girecek olanlara miras kalacak olan bir İtalya. Ekmek ve süt için Milano'da kilometrelerce kuyruk." diyen La Porta İtalyan siyasetinin yanlış uygulamalarının yanı sıra, yönetenlere yönelik olağan eleştirisini de ekledi:

"Ama kitaplar, Draghi'nin yönetiminde ATM'lerin banknot dağıttığını yazacak ... Ve Letta'nın Orban ve Putin'e takıntısı olduğunu. Güzel, tebrikler."