19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Bu haber Türkiye'yi uçurur!

Siirt'in Eruh İlçesi'nde, 2 bin 552 metrede Türkiye'nin en yüksek graviteli petrolü bulundu.

DHA25 Aralık 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Bu haber Türkiye'yi uçurur!
Siirt Valisi Ahmet Aydın, günlük 150 ile 250 varil petrol üretiminin yapılacağını belirterek, bu üretimin Türkiye standartlarının üzerinde olduğunu söyledi.

Aladdin Middle East ve Sonar petrol arama şirketlerinin, Eruh İlçesi'ne bağlı Bayıryüzü Köyü yakınlarında ortak yürüttüğü aramalar sonucunda, 42.3 graviteli petrolü bulundu. 2 bin 552 metrede bulunan petrol kuyusundan günde 150 ile 250 varil arasında petrol üretimi yapılacağı açıklandı. Buradaki üretimin, Türkiye'de ortalama bir kuyuda elde ettiği petrolün yaklaşık 3 katı olduğu belirtildi.

Petrol bulunan alanda inceleme yapan Siirt Valisi Ahmet Aydın, "Biz çok müjdeli bir haber aldık. Bir takım incelemelerde bulunmak üzere geldiğimiz Eruh'ta bizi mutlu eden bir haber ile karşılaştık. Şu anda 42.3 önemli gravitide petrol bulundu. Aldığımız ilk bilgilerde çıkarılan petrolün çok önemli olduğunu teknik heyetten öğrendim. Ben burada emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.

'DÜNYA STANDARTLARININ ÜSTÜNDE'

Eruh İlçesi'ndeki petrolün 42.3 gravite ile dünya standartlarının üstünde olduğunu belirten Aladin East Şirketi Jeoloji Mühendisi Hüseyin Yıldırım da şunları söyledi:

"1.5 yıldır yürütülen çalışmalar nihayet sonuç verdi. Bayıryüzü Köyü yakınlarında yapılan sondaj çalışmalarında 2 bin 552 metrede petrol bulundu. Yapılan testlerde 2 bin 374 metrede 42.3 api gravitede petrol olduğu saptandı. Bu rakam Dünya petrol kalitesi noktasındadır."