2 Ağustos 2025 Cumartesi / 8 Safer 1447

Bu pazardan aldığı otomobili beğenmeyen iade edebilecek

Formula 1’e ev sahipliği yapmasıyla bilinen İstanbul Park’ta yılda 25 bin aracın el değiştireceği ve yıllık 1 milyar liralık cironun hedeflendiği dev 2. el oto pazarı açılıyor. 9 Eylül’de hizmete girecek İstanbul Park Oto Pazarı’ndan aldığı otoyu beğenmeyen geri verebilecek.

28 Ağustos 2015 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Bu pazardan aldığı otomobili beğenmeyen iade edebilecek

Türkiye’de ilk kez operasyonel filo kiralama modelini getiren Intercity şimdi de 2. El Oto Pazarı anlayışına yeni bir soluk getiriyor. Formula 1’ in yapıldığı İstanbul Parkı kiralamasıyla ön plana çıkan İntercity, şimdi de İstanbul Park içinde kurduğu Türkiye’nin en büyük oto pazarıyla bir ilke daha imza atıyor. Formula 1’e ev sahipliği yapmasıyla bilinen İstanbul Park’ta yılda 25 bin aracın el değiştireceği ve 1 milyar liralık cironun hedeflendiği dev bir Oto Pazarı açılıyor. İstanbul Park Oto Pazarı (İPOP) adıyla faaliyete geçecek proje 9 Eylül’den itibaren kapılarını ziyaretçilerine açacak. Bilinenin aksine Haftada 1 gün değil yıl boyunca her gün açık olacak Oto Pazarında binlerce ikinci el araç satışa sunulacak.

3.100 araçlık satış alanı

Projenin bir ihtiyaca cevap verme projesi olduğunun altını çizen İPOP Satış ve Pazarlama Direktörü Cevat Kabataş “İPOP’da hizmet veren galerilerden, garantili ve expertiz raporlu bir araç alan alıcı aracı beğenmediği taktirde 10 gün içerisinde değişim yapabilecek. Bu da 2. El Oto satışı alanında bir ilk. Türkiye’de ilk kez uygulanan bu çalışma 2. El pazarında bir devrim niteliği taşımakta.  Alıcılar 10 gün içerisinde aldıkları araçları değiştirmek isterlerse 1 kereliğe mahsus olmak üzere değişim yapabilecekler. Buradaki tek koşulumuz alıcının araçla 2000 km den fazla mesafe yapmaması ve aldığı andaki expertiz raporuna eşdeğer şekilde değişime gelmesi” dedi. İPOP Satış ve Pazarlama Direktörü Cevat Kabataş, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “İPOP’ta araçlar hem fiziken 3.100 araçlık satış alanında müşterileriyle buluşacak, hem de internet sitesi üzerinden satışa sunulacak. Biz de sadece tek araçlık oto alım satım alanı dışında Türkiye’nin önemli otomotiv firmalarının ana bayilerinin 2. El bölümlerine hizmet verecek galeri bölümleri de yer alacak. Firmalar kendilerine tahsis edilmiş bu özel alanlarda araçlarını sergileyebilecek. Ayrıca yine kendilerine özel ofis alanlarında müşterilerinin işlemlerini gerçekleştirebilecek.”

Tam teşekküllü hizmet verecek

İPOP’un Sabiha Gökçen havalimanının hemen yanıbaşında konumlanmış olması nedeniyle tüm Türkiye’ye hizmet vermeyi planladıklarını söyleyen Kabataş “Ayrıca İstanbul’un pek çok noktasından da ücretsiz servisler kaldırılacak” dedi. Kabataş İPOP ‘un Türkiye’nin tam teşekküllü ilk oto pazarı olma özelliğini taşıdığını da belirtirrek, “Her imkan tanınmış durumda. Pazar içerisinde oto expertiz firmasından, uzatılmış araç garantisine, notere, bankalara, lastik ve aksesuar satış alanları, oto kuaförü ve detaylı temizlik, hafif  tamir, bakım ve sigorta şirketine kadar her birim yer alacak. Müşteri aracı almaya karar verdiğinde tüm işlemlerini aynı noktadan maksimum 2-3 saat içerisinde tek bir çatı altında gerçekleştirebilecek” dedi.

ÖNERİLEN VİDEO

CİRİT hedefi tam isabetle vurdu: PUSU'dan bir ilk!

Kapat
Video yükleniyor...