2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Bugün resmen başladı! Türk vatandaşları Azerbaycan'a artık kimlikle seyahat edebilecek

Türkiye - Azerbaycan ilişkilerinde yeni bir dönem başladı. Bugünden itibaren iki ülke arasında kimlik kartları ile seyahat edilebilecek.

1 Nisan 2021 Perşembe 09:47 - Güncelleme:
Bugün resmen başladı! Türk vatandaşları Azerbaycan'a artık kimlikle seyahat edebilecek

Azerbaycan ve Türkiye arasında, 10 Aralık 2020'de imzalanan protokol ile iki ülke vatandaşlarının sadece kimlik kartı ibraz ederek, geçişleri bugün başladı.

Türkiye ile Azerbaycan arasında 10 Aralık 2020'de imzalanan kimlikle seyahat imkanı tanıyan protokol, bugün yürürlüğe girdi. İki ülke vatandaşları 1 Nisan'dan itibaren karşılıklı seyahatlerini pasaporta ihtiyaç duymadan, yalnızca yeni tip kimlik kartı ibraz ederek yapabilecek.

GECE YARISI BAŞLADI

Gece yarısı iki ülke arasındaki kimlik kartıyla başlayan geçişlerde pandemi tedbirleri uygulandı. Maske, mesafe ve hijyen kuralı uyarısının yapıldığı sınır kapısında vatandaşlar uygulamadan memnuniyetlerini dile getirdi. Pandemi sebebiyle geçişlerin az olduğu sınır kapısında, gece yarısından itibaren Türkiye ve Azerbaycan vatandaşları kimlikleri ile geçişlerini sürdürüyor.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: AZERBAYCAN İLE SEYAHATLER ARTIK SADECE KİMLİK KARTIYLA MÜMKÜN

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugünden itibaren Azerbaycan ile seyahatlerin sadece kimlik kartıyla yapılabileceğini duyurdu.

Bakan Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugünden itibaren Can Azerbaycan'la seyahatler artık sadece kimlik kartıyla mümkün. Tüm engeller kalkıyor, kardeşliğimiz daha da güçleniyor. Vatandaşlarımız ve Azerbaycanlı kardeşlerimiz için hayırlı olsun" dedi.