29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

‘Büyüyen ekonomide lideriz’

ABD’nin en hızlı büyüyen fast food restoran zinciri Popeyes, Türkiye’deki ekonomik büyümenin meyvesini toplayan gıda markalarından biri olarak göze çarpıyor.

BİROL KELEŞ1 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
‘Büyüyen ekonomide lideriz’

2007 yılından bu yana TAB Gıda ile Türkiye pazarında müşterilerine hizmet veren özel baharatlı tavuk servisi ile ünlü Popeyes, Türkiye’deki 100. şubesini Aydın’da açtı.

Türkiye ve dünyadaki büyüme potansiyellerini paylaştıkları toplantıya katılan Popeyes Louisana Kitchen Dünya Başkanı Cherly Bachelder, Türkiye’deki ekonomik büyümenin etkileyici boyutlarda olduğunu ve bu ülkedeki büyüme ve zenginleşmenin gıda sektörüne de yansıdığını söyledi. Bachelder insanların gelir düzeyindeki artışın, dışarıda daha fazla yemek yemelerinin bir ekonomik zenginlik göstergesi olduğunu belirtti. Türk mutfağının kendine güvendiğini bilerek bu pazara girdiklerini belirten Bachelder “Pazardaki rekabetten çok memmunuz” dedi.  Toplantıda konuşan TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici ise Popeyes markalarının Türkiye’de kısa zaman içinde hızlı bir büyüme gösterdiğini belirterek, “Hızlı servis restoran zincirleri sektörüne baktığımızda tavuk ürünleri sunan markalar arasında restoran adedi olarak sektörün lideriyiz” dedi.