26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Çalışan annelere verilen bakıcı desteği ne kadar oldu? Çalışan annelere bakıcı desteği kaç TL?

Çalışan annelere verilen bakıcı desteği ile ilgili son dakika haberi... Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çalışan annelere verilen bakıcı desteğinin artırıldığını açıkladı. Peki Çalışan annelere verilen bakıcı desteği ne kadar, kaç TL oldu?

26 Temmuz 2020 Pazar 11:46 - Güncelleme:
Çalışan annelere verilen bakıcı desteği ne kadar oldu? Çalışan annelere bakıcı desteği kaç TL?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Avrupa Birliği ile ortaklaşa finanse edilerek, Sosyal Güvenlik Kurumu’nca Ankara, İstanbul ve İzmir’de hayata geçirilen Çalışan annelere verilen bakıcı desteği ile ilgili müjdeyi verdi. Çalışan annelere verilen aylık 200 euroluk bakıcı desteğinin bu yıl artırıldığını açıkladı. Peki Çalışan annelere verilen bakıcı desteği ne kadar oldu? Çalışan annelere bakıcı desteği kaç TL? İşte detaylar...

ÇALIŞAN ANNELERE BAKICI DESTEĞİ KAÇ TL?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çalışan annelere verilen eğitimli bakıcı desteğinin bu yıl aylık 200 avrodan 300 avroya çıkarıldığını bildirdi.

300 Euro: 2.394,63 TL

Bakan Selçuk, Avrupa Birliği ile ortaklaşa finanse edilerek, Sosyal Güvenlik Kurumu’nca Ankara, İstanbul ve İzmir’de hayata geçirilen ‘Eğitimli Çocuk Bakıcıların Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’ ile ayrıca özel gereksinimli çocuğu olan annelere 50 euro artırımlı (350 euro) ödeme alarak destekleneceğini bildirdi.

Çalışan annelere verilen eğitimli bakıcı desteğinin bu yıl aylık 200 avrodan 300 avroya çıkarıldığını bildiren Selçuk, desteklerin kademeli olarak artırılarak 2021'de 325 avro ve 2022'de ise 350 avro olacağını ifade etti.

BAKICI DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI

Projeye ilişkin detayları paylaşan Bakan Selçuk, “Sigortalı çalış, sigortalı eğitimli bakıcı çalıştır” sloganıyla 2019 yılında başlayan Projeden halen 0-24 aylık çocuğu olan 4/a statüsünde sigortalı çalışan annelerimiz yararlanabilmektedir. Projeden yararlanmak isteyen annelerimiz internet üzerinden başvuru yapabilirler” dedi.

Bakan Selçuk projenin amacının, kadınların kayıtlı istihdamını desteklemek ve aile-iş yaşamı dengesini güçlendirmek olduğunu belirtti. Bakanlık olarak aile birliğini korumayı ve güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Söz konusu projeye başvuruların devam ettiğini belirten Bakan Selçuk, desteklerin önümüzdeki yıllarda kademeli artırılarak, 2021 yılında 325 euro 2022 yılı için de 350 euro olacağının mesajını verdi.

BAKICI DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Projeye www.sgkegitimlibakici.org veya www.sgk.gov.tr internet adreslerinden e-devlet şifresiyle başvuru yapılabilmektedir.

ÇALIŞAN ANNELERE BAKICI DESTEĞİ BAŞVURU EKRANI-TIKLAYINIZ