26 Haziran 2025 Perşembe / 1 Muharrem 1447

Citibank 'bireysel'den çıkıyor

Citibank, Türkiye'deki bireysel bankacılık bölümünün satışı için alternatifleri değerlendirme kararı aldığını duyurdu.

5 Aralık 2012 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Citibank 'bireysel'den çıkıyor
ABD'nin en büyük üçüncü bankası Citigroup Inc., 4. çeyrekte olası zarara karşılık 1 milyar dolarlık para ayırma planının bir parçası olarak 11,000 kişinin işine son vermeyi planladığını duyurdu.

Citigroup, yaklaşık 6,200 istihdamın küresel tüketici bankacılığından kesileceğini belirtirken, 2,600 ilave istihdamın da operasyon ve teknoloji grupları, ve küresel işlemlerden kesileceğini açıkladı.

BİREYSEL BANKACILIKTAN ÇIKIYOR

Bu açıklamanın ardından gözler Citibank Türkiye'ye çevrildi. Citigroup Türkiye yetkilileri çıkan haberler sonrası yaptıkları resmi yazılı açıklamada "Citi, bugün açıklanan küresel stratejinin bir parçası olarak Türkiye'deki bireysel bankacılık bölümünün satışı için alternatifleri değerlendirme kararı almıştır" ifadfesini kullandı.