25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Damat Tween yeni yılda dünyaya açılacak

Damat, Tween ve Ds Damat 2014’te yurt dışında büyüyecek. Halen yurt dışında 50 mağazası bulunan şirket yeni yılda, Rusya, Azerbaycan, Romanya’da mağazalaşacak.

KAAN ZENGİNLİ27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Damat Tween yeni yılda dünyaya açılacak

DAMAT, Tween ve Ds Damat markalarını bünyesinde orka Holding, yeni yıl ile yurt dışı hedeflerini büyüttü. 50’si yurt dışında, 170’i yurt içinde toplam 220 mağazası bulunan marka 2014 yılında dünyanın bir çok kentinde mağaza açmayı hedefliyor. orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı süleyman orakçıoğlu ile hem sektör hem de kendi markalarının hedefleri hakkında konuştuk;

2013 yılı şirketiniz ve sektörünüz açısından nasıl geçti?

Orka Holding, Damat, Tween ve D’s Damat markaları ile iç pazarda sektör liderliğini 2013 yılında da devam ettirirken, dünyada da erkek giyimde global güce sahip uzman bir şirket konumunda bulunuyor. orka Holding için 2013 yılının değişim ve gelişim yılı olduğunu söylemek mümkün. sürdürülebilir büyüme ve karlılık hedefiyle projelerini hayata geçiren orka Holding, 2013 yılı sonunda yüzde 23 büyüme hedefini gerçekleştiriyor. Bugün ulaştığımız noktada 170 yurt içi, 50 yurt dışı ve 2 internet mağazamız olmak üzere 222 mağaza sayısına ulaşmış durumdayız.

Investcorp ortaklığı size ne kattı?

Geçtiğimiz yıl Amerikan menşeili yatırım bankası ınvestcorp ile yapılan stratejik ortaklık ile gücümüzü güç kattık. elde ettiğimiz know-how gücü, markaların büyümesine de yansıdı. şirketimiz markalarının gelmiş olduğu büyüklüğü ve pazardaki şartları dikkate alarak; stratejik ve operasyonel pozisyonunu güçlendirmek ve ileriye dönük hedeflerini gerçekleştirebilmek için dönüşüm sürecini başlattık. Global bir marka olma yolunda atılan bu adımın amacı, orka Holding’i oluşturan değerleri koruyarak sürdürülebilir büyümeyi sağlamak. Perakende Dönüşüm Programı kapsamında, öncelikli olarak marka konumlandırma stratejileriyle uyumlu olarak koleksiyon yapısının geliştirilmesi hedeflenmektedir. Dönüşüm çalışmaları kapsamında, müşterilere sunduğu hizmet kalitesini sistematik bir şekilde arttırmayı planlayan orka Holding, ürün planlama, tedarik ve depolama süreçlerini en yeni teknolojilerle buluşturmayı hedefliyor. Bu süreçte şirket öz kaynağı olan insan kaynağına da yatırım yapmaya devam ediyor.

Yurt dışı etkinlikler marka imajına nasıl yansıyor ?

Hazır giyim sektöründeki liderliği tecrübemizi kullanarak yurt dışında artık kendi operasyonlarımız ile büyümeyi sürdürüyoruz. Yurt dışı faaliyetlerimizi bayilik sistemi yerine Directly operated stores (Dos) sistemi ile yürütme kararı aldık. 2013 yılında kumaş ve tasarım kalitemizden yola çıkarak moda dünyasında gerçekleştirdiğimiz pazarlama stratejileriyle ilklere imza atmaya attık. Çok yakın zamanda TweeN markamız ile özel bir proje gerçekleştirdik. orka Holding, İspanya pazarında TweeN ile sesini duyurmaya devam ediyor. Kasım ayında dünyaca ünlü lüks otomobil markası Porsche Design center ile yaptığımız işbirliği bunun açık bir göstergesi.

"HEDEFİMİZ YÜZDE 25 BÜYÜME"

2014 yılından hedefler ve beklentiler neler ?

Orka Holding için sürdürülebilir küresel başarı çok önemli. Amacımız, Orka Holding’in uzun yıllar boyunca Türkiye’nin heyecanla konuşulan markaları arasında yer almasını sağlamak. Müşteri odaklı yaklaşımımızı, kalite ve stile özen düsturundan hareketle ileriye taşırken, her alanda ilklere imza atmayı amaç ediniyoruz. 2014 yılında beş yıllık iş planımızı kusursuzca uygulamaya devam edeceğiz. İş planımızı hayata geçirirken mevcut ve yeni pazarlarda mağazalar açma düşüncesi içindeyiz. 2014 yılı ciro artış hedefimiz yüzde 25.

RUSYA PAZARINA 10 MAĞAZA İLE GİRECEK

Orka Holding olarak yurtdışında artık kendi operasyonlarımız ile büyümeyi sürdürüyoruz. Büyüme hedeflerimizi, Barselona’da yeni açılan ikinci TWEEN mağazasının yanında, Romanya Bükreş’te açılan bir, Azerbeycan Bakü’de açılan iki yeni mağaza ile sürdürürken, yepyeni pazarlara girmeyi de planlıyoruz. Pakistan mağazamızın açılış hazırlıkları devam ediyor. Çok önem verilen pazarlardan biri de Rusya. Orka Holding, önümüzdeki bir yıl içinde ağırlıklı olarak Moskova’da olmak üzere Rusya’da 10 mağaza açmayı hedefliyor. Üretime yönelik projelerimiz ise yurtiçinde devam edecek. TWEEN markamız ile yurt dışında gerçekleştirmeyi planladığımız yeni projelerimiz de var.