19 Mayıs 2025 Pazartesi / 22 Zilkade 1446

Dilli-kaşarlı tost 11 milyon liraya balıkçıya satıldı

Dilli-kaşarlı tostu ve ıslak hamburgeriyle meşhur Etiler Marmaris Büfe, 2 yılda ikinci kez el değiştirdi. İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, 67 şubeli şirketi 11 milyon liraya Karsusan Karadeniz Su ürünleri şirketine sattığını açıkladı.

Kaan Zenginli3 Ocak 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Dilli-kaşarlı tost 11 milyon liraya balıkçıya satıldı

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi’nin 2010 yılında Ramazan ve Burhan Morgül’den satın aldığı fast-food zinciri Etiler Marmaris Büfe, Karsusan Karadeniz Su Ürünleri şirketine satıldı. Türkiye’nin 6 ilinde 67 şube ve bin personelle hizmet veren şirket, 11 milyon TL karşılığında Trabzon’un en büyük balık üretim ve işleme tesisinin sahibi olan Karsusan Karadeniz Su Ürünleri’nin  oldu. Geçen yıl temmuz  ayında şirketin yüzde 33.33’ünü halka açan Tanrıverdi, buradan 7.5 milyon TL’lik gelir sağlamıştı.

‘Bu işe girdiğime pişman değilim’

Şirketi satma nedenini diğer grup şirketlerini büyütme isteği olarak yorumlayan Hikmet Tanrıverdi, şunları söyledi: “Bu işe girdiğime pişman olmadım. Ancak çok yoğun bir sektör gıda perakendeciliği. Çok fazla vakit harcamanız gerekiyor. Biz 24 şube olarak aldık, 67 şubeye çıkardık. Ciroyu 10 milyon TL’nin üzerine yükselttik. Yeni yatırımlar yaptık, şirketimizi büyüttük ve iyi bir teklif geldi sattık. Ticaret budur, şayet hesap kitap tutuyorsa ve iyi bir teklif almışsan satarsın. Sektörde marka değilseniz ayakta kalmanız pek mümkün değil.”