19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Dolar ne kadar? 23 Mart dolar ve Euro fiyatlarında son durum nedir?

“Dolar kuru fiyatı ne kadar kadar ve kaç TL?” sorularına cevap aranıyor. Dün güne 5,46 liradan başlayan dolar kuru, akşam saatlerinde 5,84'le işlem gördü. Mart ayına 6,10 lira ile başlayan Euro kuru, 25/02/2019 tarihinde 6,0303 lira ile son bir ayın en düşük, 23/03/2019 tarihinde ise 6,52 lira ile son bir ayın en yüksek değerine ulaştı. 23 Mart dolar ve Euro fiyatlarında son durum nedir?

23 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Dolar ne kadar? 23 Mart dolar ve Euro fiyatlarında son durum nedir?

22 Mart itibariyle yükselişe geçen dolar ve euro’da hareketlilik vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. İnternette en çok arana konuların başında dolar ve Euro geliyor. . “Dolar kuru fiyatı ne kadar kadar ve kaç TL?” sorusuna milyonlarca vatandaş tarafından cevam aranıyor. Dün güne 5,46 liradan başlayan dolar kuru, akşam saatlerinde 5,84'le işlem gördü. Mart ayına 6,10 lira ile başlayan Euro kuru, 25/02/2019 tarihinde 6,0303 lira ile son bir ayın en düşük, 23/03/2019 tarihinde ise 6,52 lira ile son bir ayın en yüksek değerine ulaştı. Peki, Dolar ne kadar? 23 Mart dolar ve Euro fiyatlarında son durum nedir?

                                                  

 

DOLAR BUGÜN NE KADAR?

23 Mart 2019 Cumartesi günü için son dakika canlı dolar kuru ve euro fiyatları şu şekilde;

DOLAR KURU FİYATI

23 Mart 2019 Cumartesi sabahı itibari ile, dolar kuru fiyatı 5,76 civarlarında seyrediyor.

EURO NE KADAR?

 

Euro fiyatı ise, 6,52 TL dolaylarında güne başladı.

 

BREXIT VE TİCARET SAVAŞI ENDİŞELERİ

 

 

Analistler, Fed'in güvercin tavrının dolar üzerindeki etkisinin çok sınırlı kaldığını belirterek, küresel yavaşlama, Brexit ve ticaret savaşı endişelerinin doların değer kaybını sınırladığını ifade etti..

FIRSAT OLARAK GÖRÜYORLAR

“Anlaşılan o ki lokaller TL’deki her değer kazancını döviz alım fırsatı olarak görüyorlar” diyen bir bankanın döviz masası işlemcisi, “Fed’in TL’de yarattığı iyimserlik tam olarak ortadan kalktı diyebiliriz. Lokallerin döviz talebi çok güçlü. Mevcut TL faizlerinin ve daha da önemlisi beklentilerin dövize yönelimi azaltmadığını görüyoruz” dedi ve ekledi:

 

“Uzun vadeli bakarsak seçim sonrası bu eğilim terse dönerse TL’de değer kazancı için çok ciddi bir yer açılacak demektir. Ancak yerel seçimlerin beklendiği şu anda özellikle de ABD Türkiye ilişkilerine yönelik endişeler piyasayı baskılamış görünüyor.”

 

TL'nin düşüşünde içeride dolara olan talep ve ABD - Türkiye ilişkilerine yönelik kaygılar öne çıkıyor. ABD'li yetkililer dün S-400 konusunda Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarının verilmesi hazırlıklarının askıya alınabileceğini belirtmişti.

 

ABD'nin uluslararası güvenlik ilişkilerinden sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı Vekili Katie Wheelbarger ise "S-400 bir bilgisayar. F-35 bir bilgisayar. Bilgisayarınızı düşmanınızın bilgisayarına bağlamazsınız ve en basit şekilde bunu yapmış olacağız" dedi.

Analistteki kurdaki sınırlı harekette ve düşüşün kalıcı olamamasında yurtiçi yerleşiklerin güçlü talebini de öne çıkarıyor. TL'deki her değer kazancını döviz alım fırsatı olarak görüldüğünü belirten analistler, Fed'in yarattığı iyimserliğin son bulduğunu ve TL faizlerinin dövize yönelimi azaltmadığını vurguluyor.

 

Öte yandan uzun vadede seçim sonrası bu eğilimin terse dönmesi durumunda TL'de değer kazancı için ciddi bir alan açılabileceği belirtiyor.

SEÇİM ÖNCESİ TÜRK KONOMİSİNE SALDIRI

 

Bahsettiğiniz mevzu çok önemli. Türkiye ekonomisi nasıl bir yol kat etmiş. Türkiye'de piyasalara güven verecek ortam oluştu. Türkiye normal bir coğrafyada yaşamıyor. Amerika'da 2007'den bu yana büyük bir endişe doğuracak bazı datalar açıklandı. Küresel piyasalara etkisi. Bugün Türkiye seçime giderken son dönemde özellikle aynı Gezi'deki gibi sosyal medyada manipülatif bir süreç var. Güçlü kırılganlıklar rayına oturmuş durumda..