27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Elektrikli otoda iyi bir oyuncu olmaya adayız

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, elektrikli araç sektöründe küresel bir rekabet olduğunu belirterek, Türkiye’nin Otomobili’nin barındırdığı teknolojilerle bu rekabet ortamından sıyrılacağını belirtti.

31 Aralık 2019 Salı 02:22 - Güncelleme:
Elektrikli otoda iyi bir oyuncu olmaya adayız

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Birol “Türkiye’nin bu dönemde attığı bu adım ülkemizin dünyadaki teknolojik gelişmelere paralel hareket ettiğini gösteriyor. Üretim hedefleri son derece iddialı. Bu hedeflere ulaşırsak, Türkiye bu alanda hatrı sayılır bir oyuncu olmaya adaydır” diye konuştu.

ENERJİ BOLLUĞU TÜRKİYE İÇİN AVANTAJ

Birol, küresel enerji piyasalarında enerji bolluğu yaşanacak bir döneme girildiğini ve 2020’de uluslararası enerji fiyatlarının makul seviyede seyredeceğini söyledi. Petrol ve doğal gaz başta olmak üzere üretimin artacağını fakat talebin aynı seviyede yükselmeyeceğini dile getiren Birol, “Türkiye, ucuz LNG furyasını zamanında yaptığı altyapı yatırımları sayesinde çok iyi değerlendiriyor. Bu alandaki adımlar ekonomimizi çok daha güçlü hale getirecek” dedi.