25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Emekli maaşı hangi banka kaç TL promosyon veriyor? Emekli maaşı 2019 zammı ne kadar?

Emekli maaşı 2019 zammı ne kadar? Hangi banka kaç TL promosyon veriyor? SKK ve Bağ-Kur emeklileri için yapılacak yüzde 5’lik artış ile Temmuz ayında maaşlar zamlı alınacak. 6 aylık enflasyon rakamlarını bekleyen milyonlarca emekli için enflasyon farkı oluşursa emeklilerinin alacağı zam oranı da yükselecek. Bunu yanında bankalarda milyonlarca emekli ve memura kendi sistemleri üzerinden ödeme yapma rekabetine girip müşteri kazanmaya çalışıyorlar. Müşteri kazanmak içinde kesenin ağzını açmış durumdalar. Promosyon tutarını 600 TL’ye kadar çıkaran bankalar bunun yanında emekliler için ücretsiz tıbbi destek ve ambulans gibi hizmetler veriyor. İşte haberimizin ayrıntıları

8 Mart 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Emekli maaşı hangi banka kaç TL promosyon veriyor? Emekli maaşı 2019 zammı ne kadar?

 

Milyonlarca emekli Emekli maaşı zammı ne kadar? Sorusunun cevabını arıyor. 12 milyon vatandaşı ilgilendiren konu ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Temmuz ayında yapılacak yüzde 5’lik artışla birlikte bankalarda emekli ve memur için kesenin ağzını açtı. Emeklilere 3 yıllık dönem için 300 lira, 375 lira ve 450 lira olarak belirlenen promosyon tutarını 600 liraya kadar çıkarıyor. Peki, hangi banka kaç TL promosyon veriyor? İşte haberimizin ayrıntıları 

HANGİ BANKA KAÇ LİRA PROMOSYON VERİYOR?

 

VAKIFBANK: KREDİ KARTI AİDATI YOK

 

Vakıfbank, 3 yıl süre ile aylığını Vakıfbank’tan almayı taahhüt edenlere 3 yıllık peşin promosyon veriyor. Aylığı 1.000 TL’ye kadar olanlara 3 yıl için 300, 1.000-2.000 arasına 375 TL, 2.000 TL ve üzeri olanlara 3 yıl için toplam 450 TL ödüyor. Emekliler, maaş hesabına bağlanacak olan HGS etiketini ücretsiz olarak alıyorlar. Vakıfbank kredi kartlarını kullanan emeklilerden kart aidatı alınmıyor.

 

ŞEKERBANK: AYLIKLAR ADRESE TESLİM

 

Şekerbank emeklilik maaşlarını bankaya taşıyan müşterilerine maaş tutarlarına göre 300 ile 450 TL arasında değişen aralıklarda promosyon veriyor. Buna ek olarak emekli maaşlarını Şekerbank’tan alanlara 2 adet otomatik ödeme talimatı vermeleri halinde ek olarak 150 TL daha promosyon veriyor.Bunun yanı sıra bankanın tüm şube ve ATM’lerinden masrafsız olarak maaşını çekebilen emekliler, tüm diğer banka ATM’lerinden de ücret ödemeden günlük çekim limitleri dahilinde maaşlarını alabiliyorlar. Emekli maaş müşterileri ayrıca internet, mobil şubemiz ve çağrı merkezi aracılığıyla yapacakları havale ve EFT işlemlerini ücretsiz gerçekleştirebiliyorlar. Şekerbank sağlık durumu emekli maaşını şubelerden almaya uygun olmayan emeklilere maaşını, bulundukları adreslerde teslim ediyor.

 

İŞ BANKASI: PROMOSYONU PEŞİN ÖDÜYOR

 

İş Bankası, Sosyal Güvenlik Kurumu ile yapılan anlaşma doğrultusunda ilk maaş ödemesi için bankayı seçen veya emekli maaşını İş Bankası’na taşıyan SGK emeklisi müşterilerine, en az bir kez emekli maaş ödemesi yapılması ve 3 yıl süre ile emekli maaşını almayı taahhüt etmeleri şartıyla promosyon ödemesi yapıyor. Promosyon ödemelerini, 1 aya karşılık gelen gelir/aylık tutarı üzerinden (varsa haciz ve nafaka kesintisi düşülerek) ve ödemelerine aracılık edilen tüm emekli maaşlarının toplamını dikkate alarak 3 yıllık tutarı peşin olarak ödüyor. 1.000 TL’den düşük maaşlar için 300 TL, 1.000 - 2.000 TL arası maaşlar için 375 TL, 2.000 TL ve üzerinde maaşlar için 450 TL ödeme yapıyor.

 

ZİRAAT BANKASI: TÜM MAAŞI TEK SEFERDE ÇEKEBİLME

 

Ziraat Bankası, SGK (Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) emekli maaş ödemelerini Ziraat’ten alan müşterilerine 1.000 TL altında emekli aylığı alanlara 300 TL, 1.000 TL ile 2.000 TL arasında emekli aylığı alanlara 375 TL, 2.000 TL üzerinde emekli aylığı alanlara 450 TL tutarında olmak üzere 3 yıllık peşin promosyon ödemesi yapıyor. Bunun için emekli aylıklarını 3 yıl boyunca Ziraat Bankası’ndan almaları yeterli. Ziraat Bankası, emeklilere özel ATM günlük para çekme limiti ile aynı günde tüm maaşını, ATM’den çekme hakkı veriyor. Banka emeklilere özel kredi faiz oranları ile ihtiyaçlarını karşılama seçenekleri sunuyor. Emekliler kredi taksitlerini, maaş dönemi / sıklığına göre ödeyebiliyorlar. Tüm bankacılık hizmetleri işlemlerinde özel masraf ve komisyon oranlarından faydalanıyorlar. Ziraat Bankası’nın emekliye özel sigorta ürünleri var.

 

AKBANK

 

450 liraya varan ödeme yapıyor. Tüm ATM'lerden ayda 2 kez ücretsiz para çekme, bedava havale ve EFT, bireysel kredilere özel faiz oranı gibi imkanlar sunuyor.

 

DENİZBANK

 

 450 liraya varan ödeme yapıyor. Emekli maaşı müşterisi kazandıranlara da 100 lira veriyor. Bazı markalarda indirim, kredide özel faiz, otomatik ödeme talimatına 3 ay gaz faturasında indirim imkanları sunuyor.

 

FİBABANKA

 

Maaşa göre 330, 415, 500 lira veriyor. ATM'lerden ücretsiz maaş çekme, özel faiz imkanı sunuyor, hesap işletim ücreti almıyor.

 

GARANTİ

 

450 liraya varan ödeme yapıyor. Maaşları tek tuşla kuruşu kuruşuna çekme imkanı, kredilerde indirimli faiz oranı sağlıyor.

 

ING

 

450 liraya varan promosyon, emekli yakınını bankaya getirenlere de 100 lira veriyor. Hesap işletim ücreti almıyor, özel faizli kredi, ücretsiz tıbbi danışmanlık ve ambulans gibi imkanlar sunuyor.

 

MEMEUR EMEKLİLER 2019 YILI TEMMUZ AYINDA YÜZDE KAÇ ZAM ALACAK?

 

Milyonlarca emekli gözünü Temmuz ayına dikmiş durumda. Yüzde 5'lik Temmuz zammı, memur emeklilerine en az 118,98 lira gelir artışı getirecek. En düşük maaşta bu tutarda artış yaşanacak. Halen en düşük aylık 2 bin 379 lira 59 kuruş seviyesinde. Bu maaş yüzde 5 zam ile 2 bin 498 lira 57 kuruşa yükselecek.

 

ENFLASYON FARKI OLUŞURŞA NE OLACAK?

 

Yüzde 5’lik Temmuz zammı, memur emeklilerine en az 118,98 TL gelir artışı getirecek. En düşük maaşta bu tutarda artış yaşanacak. Halen en düşük aylık 2 bin 379 lira 59 kuruş seviyesinde. Bu maaş yüzde 5 zam ile 2 bin 498 lira 57 kuruşa yükselecek. Eğer enflasyon farkı oluşursa, gelir daha da artacak.

 

 

SSK, BAĞ-KUR VE MEMUR EMEKLİLERİNİN FARK ALIP ALMAYACAĞI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

 

 

SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranı, memur emeklilerinin enflasyon farkı alıp alamayacağı, 3 Temmuz'da Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak verilerle ortaya çıkacak.

 

 

HERKESE FARKLI ZAM

Eğer intibak yasası çıkarsa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşı yeniden hesaplanacak.Emeklilere, prim ödemelerine ve hizmet sürelerine göre farklı zamlar söz konusu olacak. Yani düzenleme, her emekliye farklı yansıyacak.

2000 yılı öncesinde emekli olan yaklaşık 2 milyon SSK'lı 50 ile 355 lira arasında zamdan yararlanmıştı.

 

 

SSK (4A) EMEKLİLİK YAŞIMI NASIL HESAPLARIM?

 

SSK yani 4A kurumuna bağlı olarak çalışan bir vatandaş iseniz, şu şekilde emeklilik hesaplaması yapabilirsiniz;

Burada SSK yani 4A kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Hemen sonrasında, burada yer alan "4A Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada; "doğum tarihinizi" "işe giriş tarihinizi" "ilk tescil tarihinizi" ve "prim günlerinizi" sistemde yer alan bu bölümlere yazınız.

Bu arada, SSK yani 4A birimi üzerinden emeklilik hesaplaması yapmadan önce eğer bilmiyorsanız; prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgilerinizi öğrenmenizi tavsiye ederiz. Çünkü emeklilik hesaplaması yapılırken, görüldüğü üzere, bu bilgiler sizden istenmektedir.

 

EMEKLİ SANDIĞI (4C) EMEKLİLİK YAŞIMI NASIL HESAPLARIM?

 

 

Emekli Sandığı yani 4C kurumuna bağlı olarak çalışan bir vatandaş iseniz, şu şekilde emeklilik hesaplaması yapabilirsiniz;

Burada, Emekli Sandığı (4C) kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız. Ardından ise; "Doğum tarihinizi" "Cinsiyetinizi" ve "Hizmet başlangıç ve bitiş tarihinizi" sistemde bulunan ilgili alanlara yazınız.

 

 

 

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

 

Emeklilik sorgulama olarak yapılabilecek diğer bir işlem ise emekli maaş dökümüdür. Emekli maaşı dökümü sadece emekli olan kişiler için geliştirilen bir uygulama olduğu için sadece emekli vatandaşların online olarak Emekli maaşı dökümü alabilmektedir.

Emekli maaşı dökümü için e devlet kapısına giriş yapılması gerekmektedir. Giriş yapıldıktan sonra sistemde yer alan emeklilik sorgulama hizmetlerinden maaş dökümü hizmetine tıklanması gerekmektedir.

Seçim ile birlikte ekranda hangi dönem için emeklilik sorgulama yapılacaksa, o dönemin seçilmesi gerekmektedir. Seçimin ardından ise ekranda ilgili dönme için döküm yer alacaktır. Dökümde ilgili ay içerisinde alınan maaş ile ilgili detaylar yer alacağı için kolayca bilgi alınabilmektedir.

Gerek emeklilik sorgulama gerekse de diğer SGK hizmetleri, resmi bilgiler üzerinden sorgulama yapan vatandaşlara bilgiler sunmaktadır. Bu açıdan tüm bilgiler güvenli ve kişiye özel doğru bilgilerdir.