30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Emekli promosyonunun hangi ay verileceği belli oldu

Emekli promosyonu konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıklamada bulundu.

31 Ocak 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Emekli promosyonunun hangi ay verileceği belli oldu
Milyonlarca emeklinin bir süredir beklediği emekli promosyonu hakkında son dakika açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan geldi. Bakan Müezzinoğlu, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı"nın işleyişiyle ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) il müdürlerinden, video konferans yöntemiyle bilgi aldı. Bakan Müezzinoğlu, bu bilgi alma sırasında emeklilere verilecek promosyonla ilgili olarak, 'İnşallah mart ayında alacaklar.' dedi.
 
MART AYINDA ALACAKLAR
Bakan Müezzinoğlu, Ağrı Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Nuri Aktaş'tan çalışmalarıyla ilgili bilgiler alırken, Aktaş'ın bir emeklinin evini ziyaret ettiğini belirtmesi üzerine Müezzinoğlu, "Emeklilerimiz promosyon bekliyorlar mı?" dedi. Aktaş'ın "bekliyorlar" yanıtı üzerine Müezzinoğlu, "İnşallah mart ayında alacaklar." müjdesini verdi.
 
SGK KONUYLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPMAYA BAŞLADI
Edinilen bilgiye göre SGK, Ziraat, Halk, Vakıfbank, PTT Bank ve özel bankalarla emekli promosyonlarıyla ilgili protokol imzalayacak. 4.2 milyon emeklinin maaş aldığı bankalarla SGK'da toplantı yapılmış, Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı promosyon şartları kendilerine anlatılmıştı. SGK yetkilileri, söz konusu toplantıda özel bankaların promosyona ilişkin bir itirazda bulunmadığını, konuyu yetkili organlarından değerlendireceklerini açıklamışlardı.
 
Yetkililer, promosyon protokolünü tamamladıklarını ve önümüzdeki günlerde bankalarla tek tek görüşüp imzaların atılacağını söylediler. Yetkililer, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'nun onayından sonra protokol imzalarını önümüzdeki günlerde bitirmeyi planlıyoruz" dediler.
 
MART'TA DAĞITILACAK
Yetkililer, Mart ayından itibaren de emeklilerin maaş promosyonlarını alabileceklerini ifade ettiler.