28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Emeklilikte yaşa takılanlar dikkat! Çok önemli açıklama

Emelilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) son durumu sıklıkla araştıran vatandaşlar için uzun süredir merakla beklenen ilk açıklama geldi.

29 Eylül 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Emeklilikte yaşa takılanlar dikkat! Çok önemli açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'tan Emelilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ile ilgili açıklama geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'tan Emelilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ile ilgili açıklama geldi. Emeklilikte yaşa takılanların durumu ile ilgili, "Şu an itibariyle bize gelen bir şey yoktur. Elimizde bir şey yoktur. Bu meseleyle ilgili çalışılmamız yoktur” dedi.

TBMM’de açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Meclis Başkanlığına Kalkınma Bankası’nın yeniden yapılandırılması ile ilgili kanun teklifleri verdiklerini söyleyerek, “Türkiye Kalkınma Bankası çok eski tarihlerde kurulmuş, DESİYAP olarak İşçi Yatırım Bankası olarak kurulmuş ve o günden bugüne kadar isim değişiklikleri ve Turizm Bankası ile birleşmek suretiyle bugüne kadar gelmiştir. Günümüz bankacılık sistemine ve kalkınma bankacılığının gerektirdiklerine uygun şekilde bankanın personel rejiminden tutun mevcut statüsünün gelişmesine çok fazla olanak tanımamaktadır.





Emeklilikte yaşa takılanlara yönelik bir düzenleme olup olmadığı sorusu üzerine de Muş, “Şu an itibariyle bize gelen bir şey yoktur. Elimizde bir şey yoktur. BU meseleyle ilgili çalışılmamız yoktur” ifadelerini kullandı.