25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Emekliye aile yardımı verilecek mi? Emekliye aile yardımı müjdesi!

Emekliye aile yardımı müjdesi heyecanla bekleniyor. Emekliye aile yardımı verilecek mi? sorusunun yanıtı milyonlarca emekli tarafından araştırılıyor. Türkiye'deki milyonlarca emeklinin maaşına, promosyon, ikramiye, ek ödeme gibi uygulamalarla ilave destekler veriliyor. Şimdi, bunlara bir yenisinin daha eklenmesi gündemde. Hem memur sendikaları hem de Türkiye Emekliler Derneği, memurlara verilen aile yardımının memur emeklilerine de ödenmesini istiyorlar. Bu kapsamda gözler, Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısına çevrildi.

3 Aralık 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
Emekliye aile yardımı verilecek mi? Emekliye aile yardımı müjdesi!
Emekliye aile yardımı müjdesi geldi. Emekliye aile yardımı verilecek mi? sorusunun yanıtı milyonlarca emekli tarafından merak ediliyor. KPDK'da memurlara ve emeklilere yönelik pek çok talep ve konu masaya yatırılacak. Memura ödenen aile yardımının emeklilere de verilmesi isteniyor. Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda  masaya yatırılacak olan tasarıyla, eşi çalışmayan 2 çocuklu memur emeklisine, her ay 344 lira ödeme yapılacak. Emekliye aile yardımının detaylarına haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. 
 
EMEKLİYE AİLE YARDIMI MÜJDESİ! 
KPDK'da memurlara ve emeklilere yönelik pek çok talep ve konu masaya yatırılacak. Türkiye Emekliler Derneği, “kamu çalışanlarına ödenen aile yardımı, tüm emeklilere de aile yardımı desteği olarak getirilsin” çağrısı yaptı.
 

 
EMEKLİYE AİLE YARDIMI VERİLECEK Mİ? 
Memur sendikaları, 2020'nin başında yapılması planlanan Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında “memurlara verilen aile yardımı emeklilikte de sürsün” demeye hazırlanıyor. Konu, KPDK'da karara bağlanmazsa, bu yıl yapılacak toplu sözleşme gündemine taşınacak.
 
AİLE YARDIMI NE KADAR?
Memurlara her ay aile yardımı kapsamında, çalışmayan eş için ödenen tutar aylık 278 lira 69 kuruş. Çocuk yardımı tutarı da 0-6 yaş için 65 lira 30 kuruşken, 6 yaş üstü için 32 lira 65 kuruş. Halen eşi çalışmayan, 0-6 yaş arası 2 çocuğu olan bir memur, aylık 409 lira 29 kuruş aile yardımı alabiliyor. Eğer emeklilere de aile yardımı hayata geçerse, eşi çalışmayan, 6 yaş üstü 2 çocuğu olan bir emekli, aylık 343 lira 99 kuruş ek ödeme alabilecek.
 

 
AİLE YARDIMI NEDİR?
Evli olan Devlet memurlarına aile yardımı ödeneği verilir. Bu yardım, memurun her ne şekilde olursa olsun menfaat karşılığı çalışmayan veya herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan aylık almayan eşi için 2.134, çocuklarından her biri için de 250 gösterge rakamının (72'nci ay dahil olmak üzere 0-6 yaş grubunda yer alan çocuklar için bir kat artırımlı) aylık katsayısı ile çarpılması sonucu elde edilecek miktar üzerinden ödenir. Eşlerden birine iş akdi veya toplu sözleşme gereği çocukları için yapılan aile yardımı ödeneği daha düşük ise, yalnız aradaki fark ödenir. Bu fıkrada yer alan gösterge rakamlarını 3 katına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir. Dul memurların çocukları için yukarıdaki fıkralar hükmü uygulanır. Boşanma veya ayrılık vukuunda mahkeme bu yardımın hangi tarafa ve ne oranda verileceğini de kararında belirtir. Devlet memurunun, geçimini sağladığı üvey çocukları için de bu ödenek verilir.