26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

EYT yine oylamaya sunuldu! İşte çıkan karar

EYT için verilen önerge üzerine yapılan oylama sonucu tekrar ret kararı çıktı.

13 Şubat 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
EYT yine oylamaya sunuldu! İşte çıkan karar

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) önergesi tekrar TBMM'de görüşüldü. Ancak yapılan oylama sonucu yine rededildi.

Sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayısını yerine getiren yüz binlerce kişi, yaş koşulunu yerine getiremediği için emekli olamıyor. Belli yaşa gelen bu kişiler konu hakkında farkındalık oluşturmak için dernekleşerek çeşitli illerde toplantılar düzenliyor.

Prim gün süresini doldurmasına rağmen yaş şartını yerine getiremediği için emekli olma ve aylık alma hakkı elde edemeyen yüz binlerce kişi, kamuoyunda 'Emeklilikte yaşa Takılanlar' olarak biliniyor. Bu konuda beklenti için olan EYT vatandaşlar, kendilerini ilgilendiren haberleri yakından takip ediyor.


BAKAN SELÇUK: GÜNDEMİMİZDE YOK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk geçtiğimiz haftalarda bir süredir kamuoyunun gündemini meşgul eden EYT hakkında açıklama yaptı. Bakan Selçuk, Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) gündemlerinde olmadığını ifade etti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) Kavaklıdere Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bakan burada EYT konusuna da değindi.

Bakan Selçuk, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir düzenlemenin söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine, "Cumhurbaşkanımız da açıkladı, gündemimizde yok şu anda. Çocuklarımızın geleceği için gündemimizde yok esasında." yanıtını verdi.