26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı EYT açıklaması

EYT son dakika bugün yeni gelişme var mı? sorusunun yanıtı yoğun bir şekilde araştırılıyor.

18 Kasım 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı EYT açıklaması
EYT son dakika bugün yeni gelişme var mı? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Milyonlarca vatandaş erken emeklilik bekliyor. Prim gününü tamamlamış, emekli olmak için yaş şartını bekleyen milyonlarca vatandaşın gözü EYT haberlerine çevrildi. Cumhurbaşkanı EYT açıklaması haberimizde yer alıyor.  
 
EYT SON DAKİKA BUGÜN YENİ GELİŞME VAR MI?
4 Kasım’da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın,Yargı Reformu Paketinde "Af konusunun bugün gündemde yer alıp almadığı ve emeklilikte yaşa takılanların durumunun ne olacağı"na ilişkin soru üzerine Kalın, "Af konusunun bugün gündeme gelmediğini" söyledi.
 
Kalın, bugün daha ziyade hukuk davalarının hızlandırılması ve vatandaşın bu süreçte daha etkin, daha kısa süre sonuç almasını sağlayacak düzenlemelerin gündemde olduğunu, emeklilikte yaşa takılanlar meselesinin de gündemde yer almadığını ama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 3600 ek gösterge ile bir çalışması olduğunu, onun da bugünkü toplantıda gündeme gelmediğini kaydetti.
 
 
CUMHURBAŞKANI EYT AÇIKLAMASI 
İstanbul Sosyal Güvenlik Merkezi'nin toplu açılış törenin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan  EYT ile ilgili olarak "Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik.  İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle ikinci iş ile işsizliğe öncü olacak. SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır.
 
Biz bunu yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum. Beni bu yola asla teşvik etmeyin. Milletimin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uyarlamaya çalışıyor, bizdeki bazı köhne zihniyetler sistemi çökertmek için hinlik peşinde koşuyor."