28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

EYT ve erken emeklilikte heyecanlandıran haber!

Her geçen gün Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili haberler merak edilmeye devam ediyor.

3 Aralık 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
EYT ve erken emeklilikte heyecanlandıran haber!

Uzun süredir gündemde yer alan Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorunu Meclis gündeminde de konuşuldu. AK Parti'nin grup toplantısında konuşan Başkan Erdoğan, EYT ile ilgili son dakika flaş açıklamalarda bulunmuştu. Dün TBMM'de konunun gündeme gelmesi üzerine yeni bir gelişme yaşandı.

Gündemin önemli başlıklarından yer alan (EYT) Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda Ankara'dan peş peşe yeni haberler gelmeye devam ediyor. Milyonlarca kişi tarafından hemen hemen her gün düzenli olarak araştırılan EYT ile ilgili yaşanan son dakika gelişmesi Meclis'ten geldi.

Emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaşın talep ettiği ve son durumunu yakından takip ettiği konuyla ilgili yeni bir safhaya geçildi. EYT ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan bu konunun Türkiye ekonomisine ağır bir yük olacağını belirterek sıcak bakılmadığını belirtmişti.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda Meclis'te görüş birliği sağlayan dört siyasi parti, ilk somut adımı attı. İYİ Parti'nin, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının TBMM tarafından araştırılmasına ilişkin önergesinin görüşülmesi talebi, CHP, MHP ve HDP'nin desteğiyle kabul edildi.

MECLİS'TE GÜNDEME ALINMASI KABUL EDİLDİ

İYİ Parti, TBMM Başkanlığına emeklilikte yaşa takılanlar ile konunun gündeme alınıp alınmaması hakkında grup önergesi verdi.

Konuşmalardan sonra oylama yapıldı. Oylama ile ilgili olarak Divan Katip üyeleri arasında kararsızlık yaşandı. Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Celal Adan, oylamanın elektronik cihazla yapılmasını istedi.

Elektronik olarak yapılan oylamada önerinin gündeme alınmasına oy çokluğuyla karar verildi. TBMM Başkanvekili Adan, Genel kurul oturumuna on dakika ara verdi.

Genel kurulda görüşülen önerge, AK Parti ve MHP oyları ile reddedildi.