25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

EYT sorunu çözülecek mi?

Meclis’te yoğun olarak konuşulan ve gündeme getirilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili açıklamalar gelemeye devam ediyor. 17 Mart Pazar günü İstanbul Maltepe’de yapılacak EYT mitingine İstanbul Valiliği’nden izin çıktı. AK Partili isimlerden de EYT ile ilgili olumlu açıklamalar gelirken dikkat çeken son açıklama AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım’dan geldi. 5 milyona yakın vatandaşı heyecanlandıran Yıldırım, “Sabırlı olun, bu işin takipçisi olacağım” dedi.

15 Mart 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
EYT sorunu çözülecek mi?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili açıklamalar gelemeye devam ediyor. 17 Mart Pazar günü İstanbul Maltepe’de yapılacak EYT mitingine İstanbul Valiliği’nden izin çıktı. AK Partili isimlerden de EYT ile ilgili olumlu açıklamalar gelirken dikkat çeken son açıklama AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım’dan geldi. 5 milyona yakın vatandaşı heyecanlandıran Yıldırım, “Ben bu konuda ne dedim? 'Biraz sabırlı olun, ben takipçisi olacağım' dedim. Yine aynı şeyi söylüyorum. Sabırlı olun demek, ne demek? Gayet açık.” dedi. 

BİNALİ YILDIRIM: TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kousuyla ilgili ne t konuşan Binali Yıldırım, "Ben bu konuda ne dedim? 'Biraz sabırlı olun, ben takipçisi olacağım' dedim. Yine aynı şeyi söylüyorum. Sabırlı olun demek, ne demek? Gayet açık.” dedi.

Binali Yıldırım, seçim çalışmalarına geçtiğimiz günlerde Pendik’te devam etti. Pendik’te sabah AK Parti ve MHP ilçe başkanlıklarını ziyaret eden Yıldırım daha sonra esnafa uğradı, döner kesti, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Emekliliği beklediğini söyleyen bir vatandaş Yıldırım’a, “Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ne olacak, bir çalışmanız var mı?” diye sordu. Yıldırım vatandaşa, “Biraz sabır” yanıtını verdi.

 

HAYATİ YAZICI: EYT’LİLERİ HAKLI GÖRÜYORUZ, İNŞALLAH YAPARIZ

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı AK Parti Babaeski İlçe Başkanlığını ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Bir vatandaşın "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili müjdeyi bekliyoruz, seçime kadar çıkacak mı?" sorusuna Yazıcı, gülümseyerek "Seçime kadar nasıl çıkacak. Sen bizden rüşvet istiyorsun, biz rüşvete karşıyız, hak konusu ayrı. Sizi belli açıdan haklı görüyoruz, belli açıdan imkanlara bakıyoruz, imkanlar zor. İnşallah imkanları denkleştirir öyle yaparız." şeklinde cevap verdi.

 

BAKAN ZÜMRÜT SELÇUK: EYT GÜNDEMİMİZDE YOK

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 22 Şubat'ta katıldığı Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet-İş) genel kurulunda 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) haklarının verilmesini isteyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye, "Bu konu gündemimizde yok" diyerek cevap verdi.

 

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yapılan Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (HAK-İŞ) bağlı Hizmet-İş 13'üncü Olağan Genel Kurulu'nda konuşan BBP lideri Mustafa Destici, EYT'lilerin talebini haklı bulduklarını, bu hakkın verilmesi için mücadele verdiklerini söyledi.

 

Bakan Selçuk da buradaki konuşmasının son bölümünde, BBP Genel Başkanı Destici'nin dile getirdiği EYT konusuna değinerek, "Gündemimizde yok" dedi.