19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Seçimden sonra EYT gündeme gelecek mi?

5 milyona yakın Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Gündemden düşmeyen EYT konusuyla ilgili gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala dün akşam katıldığı canlı yayın programında önemli açıklamalar yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, EYT konusuyla ilgili de önemli açıklamalar yaptı. Bizim gündemimizde erken emekli meselesi vardır diyen Bahçeli, “Türkiye’nin ekonomik şartlarını olgunlaştırarak müşterek bir çözüm bulmaya gidilebilir” dedi Peki, EYT için erken emeklilik geliyor mu? EYT son dakika gelişmeleri neler?

23 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
 Seçimden sonra EYT gündeme gelecek mi?

 

 Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Milyonlarca insanı yakından ilgilendiren açıklama MHP lideri Devlet Bahçeli’den geldi. Gündemden düşmeyen EYT konusuyla ilgili gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala dün akşam katıldığı canlı yayın programında önemli açıklamalar yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, EYT konusuyla ilgili de önemli açıklamalar yaptı. Bizim gündemimizde erken emekli meselesi vardır diyen Bahçeli, “Türkiye’nin ekonomik şartlarını olgunlaştırarak müşterek bir çözüm bulmaya gidilebilir” dedi Peki, EYT için erken emeklilik geliyor mu? EYT son dakika gelişmeleri neler?

 
BAHÇELİ: ERKEN EMEKLİLİK GÜNDEMİMİZDE VAR
 
Bizim gündemimizde erken emekli meselesi vardır. Parti programımızda da vardır. Şimdiki seçim arefesinde bunu istismar etmeye gerek yok. Türkiye'nin ekonomik şartlarını olgunlaştırarak müşterek bir çözüm bulmaya gidilebilir.

BİNALİ YILDIRIM'DAN DİKKAT ÇEKEN EYT AÇIKLAMASI
 
 
Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu ile ilgili hükümet tarafından yapılan son açıklama 6 Mart tarihinde yapıldı.
 
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmalarına Küçükçekmece'de devam etti. Küçükçekmece Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Lisesi Proje Okulu'nu ziyaret eden Yıldırım, buranın yakındaki Tüccar ve Sanayiciler Derneği İlkokulu bahçesinde kendisini bekleyen öğrencilerle görüştü.
 
Emeklilikte yaşa takılanların taleplerine yönelik bir soruya Yıldırım,  "Ben bu konuda ne dedim? 'Biraz sabırlı olun, ben takipçisi olacağım' dedim. Yine  aynı şeyi söylüyorum. Sabırlı olun demek, ne demek? Gayet açık." dedi.
 
 
 
 
 
HAYATİ YAZICI: EYT’LİLERİ HAKLI GÖRÜYORUZ
 
 
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı AK Parti Babaeski İlçe Başkanlığını ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Bir vatandaşın "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili müjdeyi bekliyoruz, seçime kadar çıkacak mı?" sorusuna Yazıcı, gülümseyerek "Sizi belli açıdan haklı görüyoruz, belli açıdan imkanlara bakıyoruz, imkanlar zor. İnşallah imkanları denkleştirir öyle yaparız." şeklinde cevap verdi.
 
 
 
EYT NEDİR?
 
"Emeklilikte yaşa takılanlar" için kısaltma olarak kullanılan EYT, emeklilik hakkını işe girdikleri yıl itibarıyla kazanmış ancak emekli maaşını alamayan kişiler için yapılan bir tanımdır. Mevcut yasa ile birlikte bu kişiler SGK'nın ilettiği yaşta emeklilik maaşı alabiliyorlar. Bu durum Türkiye'de yaklaşık 6.3 milyon kişiyi ilgilendiriyor.
 
 
 
 
EYT'LİLER NE İSTİYOR?
 
Son zamanlarda aktif bir şekilde kampanyalar yürüten ve bunu sosyal medyaya da yansıtan emeklilikte yaşa takılanlar 1999 yılında çıkan 4477 sayılı yasanın geriye doğru işletilmesi nedeniyle mahrum kaldıklarını belirttikleri haklarını geri istediklerini ifade ediyorlar.
 
 
YASA KİMLERİ KAPSADI?
 
 
Getirilen yaş şartı sadece yeni işe girenleri değil, eski çalışanları da kapsadı.