4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Fed faiz kararını açıkladı!

ABD Merkez Bankası (Fed), beklentilere paralel olarak politika faizini bugün 75 baz puan daha artırdı. Böylece banka faizi yüzde 4'e yükseltmiş oldu. Özellikle altın yatırımcılarının yakın markaja aldığı karar sonrası piyasalarda hareketlenme yaşandı. Peki FED faiz kararı ne yönde oldu?

2 Kasım 2022 Çarşamba 15:55 - Güncelleme:
Fed faiz kararını açıkladı!

FED faiz kararı, dün yapılan toplantının ardından açıklandı.

Böylece Fed, üst üste dördüncü kez faizi 75 baz puan ve mart-kasım döneminde toplamda 375 baz puanlık faiz artışına imza atmış oldu.

FED FAİZ KARARI AÇIKLANDI

Amerika Merkez Bankası Fed'in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası faiz kararı kamuoyu ile paylaşıldı.

Alınan kararın ardından ABD borsalarında ve Euro/dolar paritesi yükselişe geçerken, dolar endeksinde ve ABD Hazine tahvil faizlerinde düşüş görüldü.

Karar öncesinde yüzde 4,08 seviyesini gören ABD 10 yıllık hazine tahvili faizi, karar sonrasında yüzde 3,96'ya kadar geriledi.

Ons altın fiyatı karar sonrasında 1649 dolardan 1665 dolara kadar yükseldi. Gram altın da 987 TL'den 995 TL'ye yükseldi.

Merkez Bankası'nın (TCMB) tedbirleri ve piyasadaki ağırlığı nedeniyle dolar/TL'de belirgin bir değişim olmadı.

Fed, temmuz ayında da politika faizinde beklentilere paralel 75 baz puan artırıma gitmişti. Eylül ayında da banka faiz kararını açıklayarak, politika faizinde 75 baz puan artırıma gitti.