13 Mart 2026 Cuma / 25 Ramazan 1447

Gemi adamları iaşe bedeli artırıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, iaşe servisi kurulmayan gemi adamlarına ödenen günlük nakdi iaşe bedelini 325 liradan 430 liraya yükselten kararı Resmi Gazete'de yayımladı. Oy birliğiyle alınan karar, tüm sahil mıntıkaları ve göllerde geçerli olacak.

AA13 Mart 2026 Cuma 11:34 - Güncelleme:
Gemi adamları iaşe bedeli artırıldı

Gemi adamlarının günlük iaşe bedelinde önemli bir artış gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, iaşe servisi bulunmayan gemilerde çalışan personele ödenen nakdi iaşe bedelini güncelledi. Yeni iaşe bedeli oranları Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

KARA OY BİRLİĞİYLE ALINDI

İaşe servisi kurulmayan gemi adamlarına ödenecek iaşe bedeli, 325 liradan 430 liraya yükseltildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının "Gemi Adamları İaşe Bedeli Tespit Kurulu Kararı" Resmi Gazetede yayımlandı.

Karara göre Kurul, oy birliğiyle bütün sahil mıntıkalarına ve göllere uygulanmak üzere her bir gemi adamına verilecek günlük nakdi iaşe bedelinin net 430 lira olmasını kararlaştırdı.

"TÜM TARAFLARA HAYIRLI OLSUN"

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"Bakanlığımızın Resmi Gazetede yayımlanan kararı ile iaşe servisi kurulmayan gemi adamlarına ödenecek iaşe bedeli 325 liradan 430 liraya yükseltildi. Çalışan, işveren ve kamunun ortak kararı olan bu rakamın tüm taraflara ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz."