29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

GİB Vergi borcu ödeme işlemi nasıl yapılır?

GİB Vergi borcu trafik cezası, KYK eğitim borcu, son ödeme tarihi belli oldu. Peki GİB Vergi borcu ödeme işlemi nasıl yapılır?

15 Ekim 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
GİB Vergi borcu ödeme işlemi nasıl yapılır?

Vergi borcu yapılandırma işlemi hatırlanacağı gibi geçtiğimiz Ağustos ayında sona ermişti. Vergi borçlarını yapılandıranlar ilk taksitlerini ödemeye başladılar. Vergi borcu yapılandırma işlemi sonrası ilk taksit ödemesi için bugün son gün. Vergi borcu ilk taksit son ödeme tarihi 1 Ekim 2018 olarak belirlenmişti.

VERGİ BORCU ÖDEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

VERGİ BORSU İLK TAKSİDİ İÇİN SON GÜN

Vergi borcu yapılandırma işlemi sonrası ilk taksidin ödenmesi için belirlenen süre hatırlanacağı gibi 1 Ekim olarak belirlenmişti. Ancak tarih, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 2 hafta ötelendi. Yani vergi borcu ilk taksidi bugün ödenecek.Vergi daireleri saat 17.30'da kapanacağı için son ödeme saati de saat 17.30...

GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) vergi borcu sorgulama ve ödemesi nasıl yapılır? Vergi borcu sorgulama işlemini vatandaşlar Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) resmi internet sitesi üzerinden ve ya e-Devlet üzerinden kolayca gerçekleştirilebiliyor. Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamındaki borçların ilk taksit ödemesi için verilen süre 15 Ekim Pazar günü sona eriyor. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden vergi borcu sorgulama işlemi için ana sayfada yer alan internet vergi dairesi bölümüne girmeniz gereklidir. Bu sayfada yer alan sorgulama seçeneklerinden borç bilgilendirme servisine girmeniz gereklidir.

Vergi dairesine gitmeden vadesi gelmiş ve gelmemiş borçlarınızı bu sayfadan sorgulayabilirsiniz. Bu sayfaya girdikten sonra uyarıları dikkatlice okumanız gereklidir. Daha sonra T.C. kimlik bilgileri ile giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı, nüfus cüzdan seri ve numarasını girdikten sonra annenizin, babanızın, eşinizin veya çocuğunuzun T.C. kimlik numarasını girmeniz gereklidir. Daha sonra annenizin kızlık soyadının ilk ve ikinci harfini girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Ödemeler, vergi dairesi uygulamasından, başkanlığın resmi internet sayfası www.gib.gov.tr de yer alan 'Borç Sorgulama ve Ödeme' bölümünden ve anlaşmalı bankaların banka kartı, kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi ve yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlarıyla, anlaşmalı banka şubelerinden, PTT işyerlerinden ve vergi dairelerinden yapılabiliyor.