19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

‘Güçlü olmanın yolu üretimden geçiyor’

Afyonkarahisar TSO Başkanı Hüsnü Serteser (sağda), ASO Başkanı Özdebir (solda) ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dönmez’e hediye takdim etti.

STAR / AFYONKARAHİSAR17 Mart 2019 Pazar 07:00 - Güncelleme:
‘Güçlü olmanın yolu üretimden geçiyor’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez’in katılımıyla Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen ASO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nın açılışında, Yeni Zelanda’da camilere yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının hedefinin Türkiye olduğunu söyledi. Özdebir, “Terör Türkiye’yi hedef alıyorsa bizim üzerimize düşen görevler; Türkiye Cumhuriyeti güçlü olmak mecburiyetinde. Zaten üzerinde bulunduğumuz coğrafya dünyanın en çok devlet kurduğu, kavimlerin göç ettiği bir coğrafya. Bu coğrafyada olmak başlı başına bir maliyet. Bir de üzerine mazlum ülkeler mazlum milletler korumakla ilgili atalarımızdan genlerimize işlemiş bir görevimiz var. Türkiye’nin güçlü olabilmesinin yolu ise üretimden geçiyor. Onu da sizler yapıyorsunuz. Türkiye ne kadar çok üretir, ne kadar fazla teknolojik ürün üretebilirse bu coğrafyada bekası o kadar çok devamlı olacaktır” dedi. 

HEDEFİMİZ İLK 10

Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez ise “Yatırımdan üretime, ticarete, satışa, ihracata kadar kamu kurum ve kuruluşlarının iyi bir iş birliği ve koordinasyon içinde teşvikleri organize etmesi lazım. İnşallah finansman, kapasite gelişimi, KOBİ’lerin iletişiminin ve iş birliğinin artırılması, iş gücünün daha nitelikli hale gelmesi ve dijitalleşme alanında yapacağımız çalışmalarla Türkiye’yi en büyük 10 ekonomi arasına sokmayı başarırız” dedi.