Her geçen gün yanan veya arızalanan İETT otobüsleriyle boğuşan İstanbulluların çilesine bugün bir yenisi daha eklendi.
3 bin 41 Özel Halk Otobüsü kontak kapatarak hizmet vermedi.
Otobüslerin işe çıkmama nedeninin İBB'nin 5 milyar TL'lik parayı ödemediğinden kaynaklandığı öğrenildi.
OLAN İSTANBULLUYA OLDU
İETT'ye bağlı yapan toplu ulaşım sisteminin bel kemiği olan otobüslerin kontak kapatmasıyla olan yine sabah işe ve okula gitmeye çalışan İstanbulluya oldu.
Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası'nın aldığı eylem kararının ardından araçlar sefere çıkmayınca metrobüs duraklarında yoğunluk oluştu. Bakırköy İncirli'deki otobüs duraklarında yaşanan yoğunluğu havadan görüntülendi.
İstanbul'da binlerce otobüsün yollara çıkmaması nedeniyle trafikte deki azalma dikkat çekti. Bakırköy İncirli'deki metrobüs durağında yaşanan yoğunluk havadan görüntülendi.
Mağduriyet yaşayan vatandaşların birisi, "Burada otobüs şoförlerini değil halkı mağdur ediyorlar. Halkı rezil ediyorlar. Herkes işine geç kalıyor. Ben de işime geç kaldım. Geç kalırsak telefon açıp söyleyeceğiz. Başka çaresi var mı?" dedi.
Oktay Kılıç, "İnsanlar mağdur oluyor ister istemez. Haberimiz bile yok." derken, Sebahattin Şişmanoğlu,"Halk otobüslerinin grev hakkı her zaman vardır. Yalnız bu kadar insanı mağdur etme hakları yoktur. Halk otobüsü şoförleri kendilerini düşünüyorlarsa mağdur ettikleri insanları da düşünmelerini tavsiye ederim. Bizim için çok büyük sıkıntı. Burada saatlerce işe gidemeyenler var. Evlerine hastanelere gidemeyenler var. Başka yerlere gitmeleri lazım gidemiyorlar. Halk otobüsleri ne diye grev yapıyorlar mana bulamıyoruz. Halka karşı birazcık daha toleranslı ve duyarlı olmalarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı. Habibe Böcek ise, "Çok mağduruz. Bir saat oldu burada bekleyeli. Avcılar Firuzköy'e işi gidiyorum. Bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz." dedi.