26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Huzur ve hızlı tren kültür turunu uçurdu

Deniz kum güneş tatilinin alternatifi için turizm şirketleri tarafından başlatılan kültür turları Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da terörün bitmesi, öte yandan İstanbul’dan Konya’ya kadar olan hızlı tren ulaşımının başlamasıyla beraber Karadeniz ve Ege’nin dışına çıktı.

ERDİNÇ AKKOYUNLU25 Mart 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Huzur ve hızlı tren kültür turunu uçurdu

DOĞU ANADOLU İLGİSİ 

Tur şirketleri kişi başı 1.900 TL ücret karşılığında bölgedeki talebi karşılamak üzere açılan 4 ve 5 yıldızlı otellerde konaklama imkanlarının da sunulduğu turlarla Tunceli, Munzur vadisi, Ovacık, Kemaliye Doğa Tarih Müzesi gibi bölgeleri de tur programlarına ekledi. 

İstanbul’dan Konya’ya düzenlenen Yüksek Hızlı Tren Hattı seferleri sayesinde de bölgenin ulaşım ağında bulunan diğer illerdeki kültür turizmi de gelişmeye başladı. İstanbul’dan hızlı trenle Konya’ya kadar ulaşılan tur programlarında Mevlana ziyaretinin ardından Kapadokya’ya kara yolu ile ulaşılan programlarını devreye soktu. Uçakla Kapadokya’ya yapılan bu tur programı ise yine 5 yıldızlı otellerde konaklama imkanıyla beraber kişi başı 1.600 TL’den başlayan fiyatlarla alıcı buluyor. 

GÜNÜBİRLİK TURLAR 80 TL’DEN BAŞLIYOR

Kültür turlarına olan yoğun talep nedeniyle tur şirketleri de kendilerine yeni rotalar oluşturmaya başladı. Alaçatı’daki Ot Festivali kişi başı 1.000 TL’den başlayan ücretlerle satılırken, yine Adana’da Portakal Çiçeği turu da kişi başı 1.050 TL’den başlayan ücretlerle yoğun talep görüyor. Kars, Çıldır ve Erzurum’u da tur programına alan tur şirketleri Doğu Ekspresi’nin yanı sıra uçakla da yapılan tur için kişi başı 1.500 TL’den başlayan ücretler istiyor. İstanbul’dan Abant ve Sapanca’ya yapılan turlar için kişi başı 170 TL istenirken, İstanbul için de Balat’a günübirlik rehberli tur hizmetinin ücreti de 80 TL olarak belirlendi. Karadeniz Yaylaları için de yoğun talep gelirken bu turların kişi başı fiyatları ise 1.500 TL’den başlıyor.