26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İKO: Altında en azından 3-5 taksit olmalı

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Alaattin Kameroğlu, 'Altın satın alırken en azından 3-5 taksit olması lazım. Taksiti kaldırmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Taksit imkanı teşvik edici bir unsurdu. Kuyumcuların satacağı her ürüne karşı taksitli alışverişin yasaklanması yanlış' dedi.

31 Aralık 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
İKO: Altında en azından 3-5 taksit olmalı
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca (BDDK) hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Şubat'tan itibaren yürürlüğe girecek yönetmelik değişikliğiyle kredi kartı kullanarak taksitle altın alma döneminin sona erecek olması ile ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulunan Kameroğlu, "Kuyumcuların sattığı ürünler sadece çeyrek altın ya da takı değil ki. Kuyumculuk sektörü 14 ayar fantezi takılar, pırlantalı ve mücevherli takılar satıyor. Altın satın alırken en azından 3-5 taksit olması lazım. Taksiti kaldırmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Taksit imkanı teşvik edici bir unsurdu. Kuyumcuların satacağı her ürüne karşı taksitli alışverişin yasaklanması yanlış" ifadelerini kullandı.
 
Kameroğlu, bin liralık mont alabilecek bir tüketicinin taksit imkanında yararlanabileceğini ancak, aynı fiyatta bir pırlanta yüzük alacak bir tüketicinin taksit imkanından yararlanamamasının yanlış olduğunu söyledi.
 
Kredi kartıyla kuyum sektöründe gerçekleştirilen alışverişlerde taksitin kaldırılmasının işlerde bir miktar daralma yaratacağına dikkati çeken Kameroğlu, "Müşterisine güvenen esnaf kendisi senetli satış yapacak" değerlendirmesinde bulundu.