28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

İlk toplantıda güzel haber! Milyonlara yeni gelir müjdesi

İlk toplantısını yapan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, zam kararını en geç 31 Ağustos Perşembe gününe kadar verecek. Toplu sözleşmede uzlaşılan maddelerle kamu çalışanlarına yeni sosyal haklar sağlanırken, ücret dengesizliği de sona erecek.

Sabah28 Ağustos 2023 Pazartesi 07:41 - Güncelleme:
İlk toplantıda güzel haber! Milyonlara yeni gelir müjdesi

Milyonlarca memur ve emeklisini ilgilendiren maaş zammında nihai kararı verecek olan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu ilk toplantısını yaptı.

Kurul, zam kararını en geç 31 Ağustos Perşembe gününe kadar verecek.

Toplu sözleşmede uzlaşılan maddelerle kamu çalışanlarına yeni sosyal haklar sağlanırken, ücret dengesizliği de sona erecek.

Sabah'ın haberine göre, Müdür ve dengi unvanlardaki personelin özel hizmet tazminatı oranları 20 puan (969 lira), müdür yardımcısı unvanlardakilerin de 15 puan (726 lira) artırılacak. Mühendislere yılbaşından geçerli olmak üzere 968 lira ilave ödeme yapılacak.

İTİRAZ EDİLEMİYOR

Kamu çalışanlarının 2024-2025 yılları arasındaki maaş zamları, sosyal haklarının belirlenmesi için yürütülen toplu sözleşme görüşmeleri maaş zam oranı dışında 11 hizmet kolunda uzlaşmayla sonuçlandı. Kurulun verdiği karar kesin olacak ve karara itiraz edilemeyecek.

Toplu sözleşmede uzlaşılan başlıklar arasında mühendislerin ek ödemelerinin artırılması da yer alıyor. Buna göre, 1 ve ikinci derece mühendislere gelecek yılın başından geçerli olmak üzere 968 lira verilecek.

Mühendis, mimar, peyzaj mimarı, bölge plancısı, şehir plancısı kadrolarında bulunanlardan 1-2 dereceden aylık alanlara 20 ek puan, 3-4 dereceden aylık alanlar 10 ek puan, diğer derecelerden aylık alanlara 5 ek puan verilecek.

Mühendislerin arazi tazminatı da günlük 30 lira artırıldı. Teknik öğretmen unvanı alanların 145 lira olan arazi tazminatı da 174 lira oldu.

MEMURA TOPLU TAŞIMA KARTI

Merkez teşkilatında servis hizmeti alamayan kamu çalışanlarına toplu taşıma kartı verilecek.

Üç ayda bir ödenen toplu sözleşme ikramiyesi aylık ödenecek. KİT'lerde çalışan başmüdür, fabrika, işletme müdürlerine ilave 25 puan üzerinden ödenen özel hizmet tazminatı oranı 30 puana (242 lira) çıkarıldı.

Şeflere ilave 10 puan üzerinden verilen özel hizmet tazminatı oranı 581 lira yükseltildi.