20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İLO’da uluslararası topluma çağrı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) İsviçre’nin Cenevre kentinde devam eden 108. Uluslararası Çalışma Konferansı’nda Genel Kurula hitap etti.

14 Haziran 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İLO’da uluslararası topluma çağrı

Selçuk konuşmasında “Mültecilere ve sığınmacılara hak ve hizmetlere erişim sağlayan yasal bir çerçeve kabul ettik. Şimdiye kadar, temel ihtiyaçları için tereddüt etmeden 37 milyar dolardan fazla harcadık. Bir kez daha tüm uluslararası toplumu yük almak ve sorumluluk paylaşmaya çağırıyoruz” dedi. Selçuk, İsrail işgali altındaki Filistin halkının koşullarının günden güne daha da kötüleştiğini belirterek, Filistinlilerin topraklarında hayatlarını korumaya çalıştığına dikkati çekti. 

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMI     

Türkiye’de 2,5 milyon ilave istihdam yaratmak için istihdam seferberliği başlattıklarını vurgulayan Selçuk, şunları söyledi:  “Sosyal güvenlik sisteminde kayıtlı 11 milyon sigortalı vatandaşımıza katkı sağladık. Gençlik odaklı iş gücü politikalarımızı çeşitlendirmeye devam ediyoruz. Yakın zamanda, lisans öğrencilerinin, sosyal sorumluluk projeleri aracılığıyla Sosyal Çalışma Programı’nı hayata geçireceğiz.”