29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

İndirim kampanyası tüm Türkiye'ye yayılıyor! Bakanlık isim isim açıkladı

Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle Türkiye genelinde başlatılan indirim kampanyasına ilgi her geçen gün artıyor. Ticaret Bakanlığı, indirim kampanyasına katılan firmaların listesini sektör ve şehir bilgisiyle internet sitesinde yayınlamaya başladı.

Yeni Şafak24 Ekim 2023 Salı 08:37 - Güncelleme:
İndirim kampanyası tüm Türkiye'ye yayılıyor! Bakanlık isim isim açıkladı

Ticaret Bakanlığı, indirim kampanyasına katılan firmaların listesini sektör ve şehir bilgisiyle internet sitesinde yayınlamaya başladı. Şimdilik, 246 firmanın yer aldığı liste her gün güncelleniyor. İndirim yapan firmalar ağırlıklı olarak gıda, tekstil ve beyaz eşya sektörlerinde. Tüketiciler listeyi kontrol ederek daha uygun fiyatlarla alışveriş yapabilecek.

Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle başlatılan indirim kampanyasına ilgi her geçen gün artarken, Ticaret Bakanlığı katılımcı firma listesini internet sitesinden yayınlıyor. Vatandaşların, Ticaret Bakanlığı sitesinden rahatça ulaşabileceği Perakende Kampanya Katılım Listesi'nde 246 firma yer alıyor ve sayı sürekli güncelleniyor. Liste incelendiğinde ülkenin dört bir yanından farklı sektörlerden şirketin indirim başlattığı görülüyor.

ÜLKENİN DÖRT BİR YANINDAN KATILIM

Sadece büyük perakende kuruluşları değil, Türkiye'nin değişik şehirlerinden KOBİ düzeyindeki firmaların da katılımı gözleniyor. Söz konusu listede, 113 firmayla gıda sektörü ilk sırada, 38 şirketle tekstil ikinci ve 17 katılımcıyla hizmet beyaz eşya sektörü üçüncü sırada yer alıyor. Bunları, hizmetlerden 14, mobilyadan 13, aksesuardan 11, teknolojiden de 6 şirket bulunuyor.

TÜKETİCİ, FİRMAYI KONTROL EDİP ALIŞVERİŞ YAPABİLİR

Anadolu'dan kampanyaya destek verenlerin sayısı sürekli artış gösterirken, gıda gibi temel ihtiyaç ürünleri satan kurum sayısının fazlalığı dikkat çekiyor. Yeni Şafak'ın haberine göre, Bakanlığın sitesinden ilgili listenin yayınlanması, perakende sektöründe faaliyet gösteren aktörlere örnek olan ve teşvik eden bir uygulama olarak görülüyor. Tüketiciler de bu listeyi kontrol ederek ilgili firmalardan alışveriş yapabilir. Bu sayede, kampanyanın daha fazla şirket ve elbette ki vatandaşa ulaşarak enflasyonla mücadeleye katkı yapması bekleniyor.

ZİNCİR MARKETLER DAHİL OLDU

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın market, tekstil ve beyaz eşya başta olmak üzere tüm sektörleri indirim kampanyası yapmaya davet etmesinin ardından, bakanlık da iş örgütlerinden resmi talepte bulundu. Önceki günlerde zincir marketler de indirim kampanyasına farklı oranlarda dahil olarak enflasyonla mücadeleye destek olacaklarını açıkladılar. BİM, A101, Migros ve CarrefourSA gibi örnekler Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle sürece destek verdiler. Benzer şekilde, ülke çapında yerel düzeyde faaliyet gösteren zincir marketlerin kampanyaya katılması bekleniyor.