20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İŞKUR ilanları haberimizde sizlerle

Her yıl milyonlarca insana iş kapısı açan Türkiye İş Kurumu 2019 yılı için de yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam sağlamayı düşünüyor.

26 Şubat 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
İŞKUR ilanları haberimizde sizlerle

TYP kapsamında yayımlanan ilanlarda alım sayıları ve alım yapan kurumlar şu şekilde; Esenler Belediye Başkanlığı Destek Hizmetleri Müdürlüğü 274208 TYP numaralı ilanı ile 500, Kadıköy Sağlık Bakanlığı İstanbul Erenköy Ruh Sağlığı Hastanesi 275220 TYP numaralı ilanı ile 20, Sarıyer Abdullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne 275216 TYP numarası ile 10, Esenler Belediye Başkanlığı Destek Hizmetleri Müdürlüğü 274308 TYP numaralı ilanı ile 150, Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar Şehitkamil İl Müdürlüğü 274008 TYP numaralı ilanı ile 14, Balıkesir Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 275309 TYP numaralı ilanı ile 6, Eskişehir Seyitgazi Belediye Başkanlığı 275219 numaralı ilanı ile 30, adet geçici işçi alımı yapıyor.

İŞKUR iş ilanları aracılığıyla 43 bin personel alımı yapıyor. İş yerlerinde ayrılmış ve işsiz olan milyonlarca vatandaş için büyük bir fırsat sunan İŞKUR, farklı pozisyonlarda binlerce personel alımı gerçekleştiriyor.

Kamu Kurumları veya Özel Sektör Firmalarında işçi statüsüyle çalışmak üzere iş arayanlar, ister internet Şubesi isterse en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla sisteme üye olup, özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra yine İnternet Şubesini kullanarak; Kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabilirler, Çeşitli kriterler girerek yurtiçi iş ilanlarını arayabilir, kişisel bilgileriyle eşleşebilen ilanlara başvurabilirler, Çeşitli kriterler girerek yurtdışı iş ilanlarını arayabilir, yurtdışındaki işyerlerine işgücü sevk etmek isteyen işverenlerin iletişim bilgilerine ulaşarak kendileriyle doğrudan temasa geçebilirler, Bilgi sahibi olmak istedikleri memur ilanları vb. gibi yukarıdaki kapsamın dışında kalan diğer iş ilanlarına ulaşabilirler.

İŞKUR TYP'YE BAŞVURU YAPILAMAYACAK DURUMLAR NELER?

- Mazeretsiz olarak TYP'den ayrılanlar veya kendi kusuru nedeniyle ilişiği kesilenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP'ye başvuramaz.

- İŞKUR tarafından düzenlenen TYP dışında bir program ya da kurstan yararlanmış olan işsiz, 6 ay geçmeden TYP'ye başvuramaz.

- Yararlandığı TYP bittikten sonra Kurum tarafından teklif edilen niteliklerine uygun en az üç iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmeyenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP'ye başvuramaz.

- Herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı yaptırım süresince TYP'den de yararlanamaz.

- Devam ettiği bir TYP ile mazeretli ya da mazeretsiz ilişiği kesilen katılımcı aynı TYP'ye tekrar katılamaz.