20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

2019 İŞKUR TYP iş ilanları: İŞKUR TYP başvuru şartları nedir?

2019 İŞKUR TYP iş ilanları başvuru şartları ile ilgili araştırmalar sürüyor. Milyonlarca kişiye iş imkanı sağlayan İŞKUR TYP ile ilgili başvuru koşulları ve detaylarına haberimizde yer verdik. İŞKUR üzerinden 4 şehre sınavsız işçi alımları yapılacak olup, bu işçi alımlarındaki kadro sayısı 680 olarak aktarılmaktadır. Türkiye İş Kurumu tarafından bugün yayımlanan duyurularda farklı illerde istihdam etmek üzere geçici işçi alımları yapılacağına yer verildi. Peki hangi iş alanlarında istihdam sağlanacak? Başvurular nasıl yapılacak? Alımlar hangi illerde yapılacak. Bizde haberimizde bugün yayımlanan TYP alım ilanlarına yer verdik.

24 Şubat 2019 Pazar 07:00 - Güncelleme:
2019 İŞKUR TYP iş ilanları: İŞKUR TYP başvuru şartları nedir?

Yeni TYP ilanları yayınlandı. Ülke geneline istihdam edilmek üzere yüzlerce personel alımı yapılacak. Vatandaşlar, İŞKUR TYP iş ilanları ile birlikte başvuru şartların neler olduğu ve başvuruların nasıl yapıldığını merak ediyor.  İŞKUR iş başvuru şartları ile ilgili bugün yeni TYP ilanları yayımlandı. 4 farklı şehre personel alımı için yayımlanan ilanlarda geçici olarak 680 işçi alımının yapılacağına yer verildi.  Peki hangi iş alanlarında istihdam sağlanacak? Başvurular nasıl yapılacak? Alımlar hangi illerde yapılacak  İşte 2019 İŞKUR TYP iş ilanları başvuru işlemi ve şartları

Binlerce kişilik personel alımlarının yapıldığı toplum yararına program kapsamında, yeni işçi ve personel alımları yapılmaya devam ediliyor. İŞKUR üzerinden başvuruları alınan TYP iş ilanlarıyla, kamu kurumları ve bağlı kuruluşlarının geçici süreli personel veya işçi ihtiyaçları karşılanmış oluyor. Bu ilanlara başvuru yapan kişiler genellikle 3 veya 6 ay olarak görev alıyorlar ve kurum tarafından yeni typ kadrolarına başvuruları istenebiliyor, iş teklifleri gerçekleştirilebiliyor. TYP alımlarıyla alakalı güncel ilanlara ve bilinmesi gerekenlere aşağıdan göz atabilirsiniz.

ALIM YAPAN KURUMLAR VE ALIM SAYISI

TYP kapsamında yayımlanan ilanlarda alım sayıları ve alım yapan kurumlar şu şekilde; Esenler Belediye Başkanlığı Destek Hizmetleri Müdürlüğü 274208 TYP numaralı ilanı ile 500, Kadıköy Sağlık Bakanlığı İstanbul Erenköy Ruh Sağlığı Hastanesi 275220 TYP numaralı ilanı ile 20, Sarıyer Abdullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne 275216 TYP numarası ile 10, Esenler Belediye Başkanlığı Destek Hizmetleri Müdürlüğü 274308 TYP numaralı ilanı ile 150, Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar Şehitkamil İl Müdürlüğü 274008 TYP numaralı ilanı ile 14, Balıkesir Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 275309 TYP numaralı ilanı ile 6, Eskişehir Seyitgazi Belediye Başkanlığı 275219 numaralı ilanı ile 30, adet geçici işçi alımı yapıyor.

İŞKUR iş ilanları aracılığıyla 43 bin personel alımı yapıyor. İş yerlerinde ayrılmış ve işsiz olan milyonlarca vatandaş için büyük bir fırsat sunan İŞKUR, farklı pozisyonlarda binlerce personel alımı gerçekleştiriyor.

Kamu Kurumları veya Özel Sektör Firmalarında işçi statüsüyle çalışmak üzere iş arayanlar, ister internet Şubesi isterse en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla sisteme üye olup, özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra yine İnternet Şubesini kullanarak; Kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabilirler, Çeşitli kriterler girerek yurtiçi iş ilanlarını arayabilir, kişisel bilgileriyle eşleşebilen ilanlara başvurabilirler, Çeşitli kriterler girerek yurtdışı iş ilanlarını arayabilir, yurtdışındaki işyerlerine işgücü sevk etmek isteyen işverenlerin iletişim bilgilerine ulaşarak kendileriyle doğrudan temasa geçebilirler, Bilgi sahibi olmak istedikleri memur ilanları vb. gibi yukarıdaki kapsamın dışında kalan diğer iş ilanlarına ulaşabilirler.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

İş arayanlar, ister İŞKUR'un internet sitesinden, ister en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü'nden sisteme üye olup kendine uygun işe başvurabiliyor.

İş arayanlar İŞKUR'un sitesine özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra; kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabiliyor.

Yurtiçi, yurtdışı iş ilanlarını arayabiliyor, işverenlerle doğrudan temasa geçebiliyor.

BAŞVURU İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ

BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR iş ilanları TYP başvurusu nasıl yapılır? İŞKUR iş ilanı başvuru şartları neler?

TYP ilanlarına başvuru yapacak adayların aşağıdaki genel şartları taşıyor olması gerekmektedir. Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli ve malul aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç), Öte yandan adayların yukarıda verilen illerde ikamet ediyor olması gerekmektedir.

TYP ilanlarına başvuru yapmak isteyen adayların; emekli-malul aylığı gibi aylıklardan almıyor olmaları, sigortalı olarak bir iş yerinde çalışmıyor olmaları, açıköğretim fakülteleri dışında herhangi bir eğitim kurumunda eğitim almıyor olmaları gerekmektedir. İŞKUR üzerinden yayımlanan typ ilanlarına başvurular yine İŞKUR üzerinden yapılmaktadır. Başvuruda bulunmak isteyen adayların üye profillerinin olması gerekmektedir. Üye profili olmayan adayların başvuruları değerlendirme sürecine dahil edilemeyecektir.

TYP BAŞVURU ŞEKLİ

TYP ilanlarına başvuru yapmak için aşağıdaki yolları izleyin. 1. Aşağıdaki linki kopyalayın ve yeni sekmede açın. https://esube.iskur.gov.tr/ 2. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yaptıktan sonra aşağıdaki adımları takip edin ve TYP başvuru sayfasına gidin.

TYP kapsamında yayımlanan sınavsız işçi alımı için 680 kişilik kadro bulunmaktadır. bu ilanlara işçi alımı typ bölümü üzerinden ulaşılabilir. Açık iş ilanları typ sorgulama bölümünden, güncel typ ilanlarına erişebilirsiniz. Bahsi geçen typ ilanlarının numaraları ise aşağıdaki gibidir:

274208 Esenler Belediye Başkanlığı, 275220 Kadıköy Sağlık Bakanlığı İstanbul Erenköy Ruh Sağlığı Hastanesi, 275216 Sarıyer Abdullah Mermerci PMYO Müdürlüğü, 274308 Esenler Belediye Başkanlığı Destek Hizmetleri Müdürlüğü, 274008 Gaziantep Ailve Sosyal Politikalar Şehitkamil İl Müdürlüğü, 275309 Balıkesir Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 275219 Eskişehir Seyitgazi Belediye Başkanlığı şeklindedir.

 

İŞKUR TYP NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.