20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İstanbul Çadır'ı Cannes’ın gözdesi

Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen önde gelen gayrimenkul fuarı MIPIM 2019 dün kapılarını açtı. Fuarın en gözde standını İTO’nun açtığı İstanbul Çadır'ı oluştururken, katılımcılar projelere yoğun ilgi gösterdi.

13 Mart 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İstanbul Çadır'ı Cannes’ın gözdesi

Dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı olarak bilinen MIPIM, Fransa’nın Cannes kentinde ‘Geleceği Etkilemek’ temasıyla başladı. 15 Mart’a kadar sürecek fuar kapsamında İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) Cannes’ın en popüler sahil şeridinde kurduğu 685 metrekarelik İstanbul Çadırı, bu yıl 5’inci kez Londra ve Paris çadırlarının arasında yer aldı. İstanbul’un ve Türkiye’nin gayrimenkul projelerinin sergilendiği çadırın açılış töreninde konuşan İTO Başkanı Şekib Avdagiç, MIPIM Fuarı’na 100’ün üzerinde ülkeden yaklaşık 26 bin gayrimenkul profesyonelinin katılmasının beklendiğini belirtti.         

DEĞER KATIYORUZ 

Avdagiç, Paris ve Londra çadırlarının arasında bulunan İstanbul Çadırı’nın dünya gayrimenkul sektörünün buluşma noktası olduğunu kaydederek, ‘MIPIM’den İstanbul geçti. İstanbul Çadırı MIPIM’de bu yıl da Londra ve Paris çadırlarının arasında. Londra ve Paris’in orta yeri İstanbul’dur. MIPIM 2019’un teması da gösteriyor ki, dijital çağda gayrimenkul endüstrisinin gelir akışı da çok hızlı şekilde dönüşüyor” dedi.                

REFAHI SAĞLADIK 

İstanbul Çadırı’nı, sahilin dört görkemli çadırından biri olarak beşinci kez kurduklarını hatırlatan Avdagiç, “Net bir şekilde görüyoruz ki 2019 yılında yabancıya konut satışı sektörü hareketlenecek. Biz de bu amaçla fuarlarda Türk gayrimenkul sektörünün uluslararası yatırımcılarla, İstanbul çadırının gölgesinde etkin bir network kurmalarını sağlamayı amaçlıyoruz” bilgisini verdi. Avdagiç, “İstanbul; Londra ve Paris çadırlarının arasında yer alarak dünyada en cezbedici şehirlerinden biri olmanın gururunu yaşıyor. Türkiye’nin ve İstanbul’un dünya çapındaki inşaat ve gayrimenkul projeleriyle MIPIM 2019’dayız”  şeklinde konuştu.

TÜRK VATANDAŞLIĞINA YOĞUN İLGİ

İstanbul’da yabancılara satılan konut sayısının 15 bine yaklaştığına değinen Avdagiç, bu rekorda geçen yıl şartları güçlendirilen yatırımcı vatandaşlık programının önemli etkisi bulunduğunu kaydetti. Avdagiç, sözlerini şöyle sürdürdü: “İTO olarak biz de bu konuda elimizi taşın altına koyduk. Yabancı yatırımcıların işlemlerinin hızlanması için İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan Yabancı Yatırımcılar Vatandaşlık Müracaat Özel Ortak Ofisi, İstanbul’da İTO’nun Eminönü Merkez Binası’nda açıldı. Böylece yatırım yoluyla  Türk vatandaşı olmak isteyen yabancılar ile uzun süreli oturum izni almak isteyen yatırımcıların müracaatlarının tek noktadan takip edilmesini ve hızlanmasını sağladık.”

206 TÜRK KURULUŞU FUARDA

İTO, İstanbul’un projelerini ve vizyonunu, bu yıl Geleceği Etkilemek temasıyla başlayan MIPIM’de tanıtıyor. İstanbul Çadırı’nda ofis, konut, otel, endüstriyel ve lojistik yatırımları gibi gayrimenkulün tüm segmentleri tanıtılıyor. İTO önderliğinde fuarda yer alan 21 firma ve kuruluş, B2B görüşmeler gerçekleştiriyor. MIPIM’de  gayrimenkul endüstrisinin sonraki 30 yılı tartışılıyor. Türkiye’yi ise 206 kurum ve kuruluş MIPIM’de temsil ediyor.