29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

İstanbul'a yeni metro hattı müjdesi! Açılışını Başkan Erdoğan yapacak

Günde 1 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahip Bakırköy-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla bugün açılıyor. Açılış töreni öncesi 24 TV'ye konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'İstanbul'da çok ciddi bir ringi oluşturmuş olacağız. Avrupa ile Asya arasını ikinci defa raylı sistemle geçeceğimiz bir hattı hayata geçireceğiz.' dedi.

AA10 Mart 2024 Pazar 12:47 - Güncelleme:
İstanbul'a yeni metro hattı müjdesi! Açılışını Başkan Erdoğan yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı'nın açılışını gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla bugün açılışı gerçekleştirilecek 8,4 kilometre uzunluğundaki metro hattında özgün mimari tasarımlara sahip 7 istasyon bulunuyor.

Hattaki 7 istasyonda toplam 105 bin metrekare kapalı alan ve çevre düzenlemesi yer alırken, tren saatte 80 kilometre hıza ulaşabiliyor.

Günde 1 milyon yolcuya hizmet edecek hat sayesinde Bağcılar'dan Bakırköy Sahili'ne ulaşım 13,5 dakika sürerken, bir saatte tek yönde 70 bin yolcu seyahat edebilecek.

Metro hattında Bağcılar Kirazlı-Molla Gürani-Yıldıztepe-İlkyuva-Haznedar-İncirli-Özgürlük Meydanı-Bakırköy Sahil istasyonları yer alıyor.

BAKAN URALOĞLU 24 TV'YE KONUŞTU

Açılış öncesi 24 TV'nin sorularını cevaplayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Bir günde 1 milyona yakın insanımızı taşıma kapasitesine sahip bir ulaşım sistemini İstanbul'a kazandırmış olacağız." dedi.

Bakan Uraloğlu, Yavuz Sultan Köprüsü'nden geçecek olan metro hattı için de , "Avrupa ile Asya arasını ikinci defa raylı sistemle geçecek bir hattı hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan
  • metro
  • Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı