3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

Kıdem tazminatı hesaplama işlemi

Kıdem tazminatında reformla birlikte her çalışan için bir hesap açılacak.

5 Kasım 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Kıdem tazminatı hesaplama işlemi

Yılbaşından itibaren bu miktar asgari ücretle birlikte artacak. Yeni Ekonomi Programı'nda yer alan kıdem tazminatı reformu 2019 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda da yer aldı. Sosyal tarafların anlaşması ile birlikte yapılacak çalışmaya göre her çalışanın Kıdem Tazminatı garanti altına alınacak.

Kıdem tazminatında yüzde 8,33 formülü uygulanacak.

Söz konusu Bakan Albayrak tarafından açıklanan YEP içerisinde bulunan kıdem tazminatı reformu geniş yankı uyandıracak.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Sosyal taraflarla beraber anlaşma sağlanmasıyla birlikte yapılacak olan çalışmalara göre her çalışan Kıdem tazminatını garanti altına alacak ve bunun sağlanması için her çalışana bireysel kıdem tazminatı hesabı açılacak.


Bununla birlikte 1 günlük çalışmalarda bile karşılığı olacağından dolayı tazminatı hak etmek için 1 yıl beklenmesi zorunlu olmayacak.

Bugün bakıldığında hiçbir şirketin kıdem tazminatı fonu bulunmadığı gerekçe gösterilerek işçi çıkarma sıkıntıları ile mücadele veriyor.

Yeni sistemde ise işverenler açısından bu sorun ortadan kalkmış olacak.

Bugün hiçbir şirketin kıdem tazminat fonu olmadığı için olası işçi çıkarmalarda sıkıntılar yaşanıyor. Yeni sistem her ay ödeme getireceği için işverenler açısından da büyük bir yük ortadan kalkacak. Böylece aylık küçük miktarlarda yapılacak ödemeler çalışanın hesabında birikecek ve bu biriken para tazminat olarak kendisine verilecek.