26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

KOBİ değer kredisi başvuru şartları koşulları

Kobi destek kredisi nedir, veren bankalar hangileri sorusu araştırılıyor.

11 Ocak 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
KOBİ değer kredisi başvuru şartları koşulları

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, KOBİ Değer Kredisi Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Bakan Albayrak’tan bir müjde de zor durumdaki KOBİ’ler için geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, KOBİ'ler için hazırlanan yeni kredi paketini açıkladı. Azami 1 milyon ve 500 bin TL'lik paketler uygulanacak, 40 bin işletmeye kredi verilecek. 6 ay ödemesiz kredi için yüzde 1,54 faiz uygulanacak. Bakan Albayrak açıklamasında, “KOBİ Değer Kredisi Projemize 13 bankamız katılıyor.

 

KOBİ DESTEK KREDİSİ NEDİR?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, KOBİ Değer Kredisi Tanıtım Toplantısı'nda konuşuyor.
 
 Bakan Albayrak özetle şunları söyledi;
 
"Programa 13 banka katılıyor. Az önce TBB Başkanımız 13. banka olarak Şekerbank'ın da katılmak istediğini açıkladı. Ekonominin bir paydaşı olarak salondakiler de işin içinde. Dün uluslararası tahvil ihracını gerçekleştirdik. Uluslararası piyasaya 2 milyar dolarlık tahvil ihracı yaptık. Tahvil ihracına 2,5 kattan fazla talep geldi. Başarıyla tamamladık. Bu durum sağlam reflaksler almaya başladığımızı gösteriyor. Ekonomimizin güçlü temellerine yatırımcılar güven duyuyor. Bu süreç iyi bir şekilde devam edecek. Daha yeni başladık daha güçlü yarınlar bizi bekliyor. Rehavete kapılmadan aynı motivasyonla çalışıyoruz.
 
 
AZAMİ 1 MİLYON VE 500 BİN TL'LİK PAKETLER UYGULANACAK
 
Yıılık cirosu 25 milyon TL'nin altındaki firmalar yararlanacak. İhracat ve İmalat sektörlerine azami 1 milyon ve 500 bin TL'lik paketler uygulanacak. Paketin tutarı toplam 20 milyar TL. 6 ay geri ödemesiz ve aylık yüzde 1,54 faizle verilecek.
 
Türkiye'de 81 milyon teknik direktör ve ekonomist. Herkes konuşuyor. Bakan çok gülüyor çünkü gerçeği biliyor. Ne fırtınalar yaşadık. Türkiye her birinden ayağa daha da güçlenerek kalktı. Bugün açıkladığımız KOBİ değer paketinin Hazinemiz ile ilgisi yoktur.