20 Mayıs 2024 Pazartesi / 13 Zilkade 1445

Kredi faiz oranları düştü mü?

Konut fiyatlarında ve kredi faiz oranında son durum nedir? Kredi faiz oranları düştü mü? Bankaların kredi faiz oranları ile ilgili liste yayınlandı mı?

3 Aralık 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Kredi faiz oranları düştü mü?

Kredi faizlerinin indirilmesi ile birlike konut kredisi faiz oranlarının diğer kredi türlerinin aksine düştüğünü belirten sektör temsilcileri, fiyatların da bir miktar gevşemesiyle şu anda konut almanın tam zamanı olduğunu belirtiyor. Kredi faizleri %25'lerin altına inerken Aralık ayında daha da düşmesi bekleniyor. Konut fiyatlarında ve kredi faiz oranındaki son dakika haberler ve yeni gelişmeler star.com.tr haber sitesinde. 

KREDİ FAİZLERİNDEKİ DÜŞÜŞ İÇİN GÖZLER 13 ARALIK'TA

Kredi faiz oranlarında son durum merak edilirken 13 Aralık’ta fiaz oranlarındaki düşüş yada yükseliş için Merkez Bankası Merkez Bankası para politikası kurulu toplanacak. Toplantı kapsamında yeni politika faiz oranları belirleyecek. Merkez Bankası’nın faizlerde indirime gitmesi durumunda mevduat faizlerinin de konut kredisi faiz oranlarının da hızla düşmesi bekleniyor. Politika faizlerinde indirim olmasa da kur düzeyinin korunduğu sürece bankaların konut kredisi faiz indirimine devam etmesi öngörülüyor. Bankaların kredi faiz oranları için indirim haberleri gelmeye devam ediyor. Yapılan güncellemelerin ardından yenilenen konut kredisi faiz oranları listesini bu haberimizde derledik.

Kamu bankaları ısrarla kredi faiz indirimi yapmasa da özel bankaların kredi faiz indirimi haberleri peşpeşe gelmeye devam ediyor. Dün Kuveyt Türk tarafından yapılan konut kredisi faiz indirimi ile yüzde 2 altında kalan banka sayısı 5'e çıktı.

Halkbank konut kredisi ve Vakıfbank konut kredisi paketlerinin bu 5 banka arasına girememesi vatandaşın sabrını taşırırken Ziraat Bankası konut kredisi paketi ise yüzde 1,98 olan konut kredisi faiz oranı ile listenin 5. sırasında kendisine yer buldu. Kredi faiz oranları ile ilgili ayrnıtılar  belli oldu.