19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kredi hesaplama faiz oranları ne kadar?

Kredi faiz oranları indirimi 2018 son dakika Konut kredisi hesaplama faizleri düşen bankalar hangisi?

16 Kasım 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Kredi hesaplama faiz oranları ne kadar?

Konut kredi faiz oranları ne kadar oldu? Ev kredisi faiz oranları ne kadar düştü? soruların yanıtları araştırılıyor. Faiz indirimlerini yakından takip eden vatandaşlar için yeni gelişmeleri bu haberimizde derledik. Yeni konut kredisi faiz güncelemesi ile ilgili haberler gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan kredi faizlerinin düşeceği açıklaması bugün ilk sinyallerini verdi. 3 banka konut kredisi faiz indirimi yaptı. Konut kredisi faiz oranları düşen bankalar arasında Garanti Bankası yanı sıra HSBC Bank konut kredisi faiz oranı ve Alternatif Bank konut kredisi faiz indirimi yaptı. Ülke risk primindeki gerileme ve ekonomi yönetiminin aldığı tedbirlerle kredi faizleri düşüşe geçti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan kredi faizlerinin düşeceği açıklaması bugün ilk sinyallerini verdi. 3 banka konut kredisi faiz indirimi yaptı. Konut kredisi faiz oranları düşen bankalar arasında Garanti Bankası yanı sıra HSBC Bank konut kredisi faiz oranı ve Alternatif Bank konut kredisi faiz indirimi yaptı.

Dolar 13 Ağustos gece yarısı 7.22 lirayı görmüştü. Ekonomi yönetiminin aldığı tedbirlerle son iki ayda yüzde 34.4 gerileyen kur 5.35’e indi. Kurda geri çekilme ucuz kredinin de kapısını araladı. Bankalar, Merkez Bankası’nın faiz indirim kararını beklemeden döviz kurundaki bu düşüşü kredilerine yansıtıyor. Konuttan ihtiyaca kadar tüm kredilerde güncel faiz oranlarını bankalar 1 Kasım itibarıyla ilan etmeye başladı.

PEŞ PEŞE DÜŞÜRDÜLER

Kredi faizinde indirime giden bankalardan biri Akbank... Banka, 120 aya kadar 100 bin liralık konut kredisi faiz oranını 2.89’dan 2.75’e, sonra 2.69’dan 2.59’a düşürdü. Bu da konut kredisi çeken bir kişinin aylık taksitlerini 271 lira, toplam faiz ödemesini 32 bin 588 lira düşürüyor. Yine 12-24 ay vadede 30-50 bin TL arası ihtiyaç kredisinde faizi (sigortalı) 2.95’ten 2.79’a, 36 ayda ise 2.75’e çekti.

Bankaların konut kredisi faiz oranları güncellendi. Yapılan güncellemenin ardından bugün 3 bankanın konut kredisi faiz indirimi yaptığı görüldü.

Konut kredisi faizleri düşen bankalar Garanti Bankası konut kredisi, HSBC Bank konut kredisi ve Alternatif Bank konut kredisi paketleri olarak sıralandı. Kredi faiz oranlarında, ülke risk primindeki gerilemenin yanı sıra ekonomi yönetiminin reel sektör ve finansal kesime yönelik aldığı tedbirlerin etkisiyle düşüş görülüyor. ABD'nin Çin başta olmak üzere Avrupa Birliği ve diğer ülkelerle yaşadığı ticari gerilimler küresel piyasalarda risk iştahını azaltırken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışları gelişmekte olan ülke merkez bankalarının da sıkı para politikası uygulamasını beraberinde getirdi.

Garanti Bankası konut kredisi faiz oranı yüzde 2,55 seviyesinden yüzde 2,40 seviyesine,

HSBC Bank konut kredisi faiz oranı yüzde 3,15 seviyesinden yüzde 2,99 seviyesine,

Alternatif Bank konut kredisi peketi ise yüzde 2,85 seviyesinden yüzde 2,79 seviyesine çekildi.

Geride bıraktığımız günlerde ise Şekerbank konut kredisi, Kuveyt Türk konut kredisi ve Vakıfbank konut kredisi faiz oranları için indirim yapılmıştı.


 

Bankaların 12 Kasım Konut Kredisi Faiz Oranları Listesi

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,98

ICBC Bank Konut Kredisi Faiz Oranı %  2,00

Halkbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,09

Vakıfbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,09

ING Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,26

Kuveyt Türk Konut Kredisi Faiz Oranı  % 2,26

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,33

İş Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,35

Şeker Finans Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,40

Garanti Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı  % 2,40

TEB Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,58

Akbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,69

QNB Finansbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,70

Şekerbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,74

Alternatif Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,79

Burgan Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,82

Denizbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,99

HSBC Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,99

Odeabank Konut Kredisi Faiz Oranı % 3,00

Anadolu Bank emlak365.com Konut Kredisi Faiz Oranı % 3,10