25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kredi kartı yapılandırma başvuru işlemi

Kredi kartı borcu nasıl kapatırım, yapılandırma nasıl olur sorularına yanıt arayanlar için ayrıntıları bu haberimizde derledik.

5 Şubat 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
Kredi kartı yapılandırma başvuru işlemi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, sektörün kredi hacmi 25 Ocak ile biten haftada 13 milyar 693 milyon lira düştü. Söz konusu dönemde toplam kredi hacmi 2 trilyon 387 milyar 653 milyon liradan 2 trilyon 373 milyar 960 milyon liraya indi.

Bankacılık sektöründeki toplam mevduatta (bankalararası dahil) geçen hafta 5 milyar 374 milyon lira artış yaşandı. Söz konusu haftada yüzde 0,3 artan bankacılık sektörü toplam mevduatı, 2 trilyon 70 milyar 369 milyon lira oldu.

TÜKETİCİ KREDİLERİ AZALDI
Verilere göre, tüketici kredileri tutarı, 25 Ocak ile biten haftada 98 milyon lira azalarak 395 milyar 668 milyon liraya düştü. Söz konusu kredilerin 186 milyar 145 milyon lirası konut, 6 milyar 381 milyon lirası taşıt ve 203 milyar 142 milyon lirası ihtiyaç kredilerinden oluştu.

Söz konusu dönemde taksitli ticari kredilerin tutarı 3 milyar 177 milyon artarak 354 milyar 634 milyon liraya çıktı. Bankaların bireysel kredi kartı alacakları ise yüzde 0,27 azalarak 100 milyar 798 milyon liraya geriledi.

Bireysel kredi kartı alacaklarının 42 milyar 841 milyon lirası taksitli, 57 milyar 956 milyon lira taksitsiz oldu.

Kredi kartı yapılandırma başvuru işlemi ve şartları ile ilgili internet üzerinden araştırmalar devam ediyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan paket doğrultusunda kampanya şartlarını açıklayan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve hemen ardından Halkbank borçluların aklında kalan tüm sorulara yanıt verdi. Peki Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank kredi kartı borcu nasıl yapılandırılır? Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank kredi kartı borç yapılandırma şartları neler? Kredi kartı borç yapılandırma faiz oranları yüzde kaç? İşte konuya ilişkin merak edilenler...

HALKBANK KREDİ KARTI BORCU YAPILANDIRMA KAMPANYASI

Kredi kartı kullanan vatandaşları ilgilendiren flaş bir gelişme yaşandı. Halkbank düşük faizli kredi kartı borç yapılandırması kampanyasına son dakika olarak katıldı. Borçlarını ödemekte zorlanan kişiler, kredi kapsamında, Halkbank kredi kartı kullanıcıları, Halkbank ve diğer bankalara ait kredi kartı borçlarını aylık yüzde 1,10'dan başlayan faiz oranları ve 60 aya kadar vade ile yapılandırma imkânından yararlanabilecek.

HALK DESTEK KREDİSİ

Halkbank'tan yapılan açıklamaya göre, müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiği çözümlere bir yenisini daha ekleyen Halkbank, kredi kartı borçlarını ödemekte zorlanan ve birikmiş kredi kartı borcunu yapılandırmak isteyen müşterilerine "Halk Destek Kredisi" kullandıracak.

60 AYA KADAR VADE

Kredi kapsamında, Halkbank kredi kartı kullanıcıları, Halkbank ve diğer bankalara ait kredi kartı borçlarını aylık yüzde 1,10'dan başlayan faiz oranları ve 60 aya kadar vade ile yapılandırma imkânından yararlanabilecek. "Halk Destek Kredisi"ni kullanmak isteyenlerin, gelir durumlarına uygun ödeme planı oluşturmaları da mümkün olabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, müşterilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Arslan, şunları kaydetti:

"Adını halktan alan bir banka olarak, halkımızın her türlü finansal ihtiyacına yanıt vermek önceliğimiz. Halk Destek Kredisi ile ödeme zorluğu yaşanan kredi kartlarına ait borçları yeniden yapılandıracak ve piyasa istikrarına katkı sağlamak için verdiğimiz desteği sürdüreceğiz. Bu kredi sayesinde kart sahipleri biriken borçlarını tek bir çatı altında toplayarak kolayca ödeme şansına sahip olacaklar. Bu kredimizle müşterilerimize rahat bir nefes aldıracağız."

ZİRAAT BANKASI KREDİ KARTI BORCU YAPILANDIRMA KAMPANYASI

Ziraat Bankası tarafından açıklanan kredi kartı borcu yapılandırma fırsatı yüz binlerce vatandaş tarafından büyük ilgi gördü.

Ziraat Bankası’ndan gelen yanıtlara göre kredi kartı borçlarını yapılandırmak isteyenlerin Ziraat Bankası şubelerine gitmesi yeterli olacak. 10 bin lira kredi kartı borcu olan vatandaş, 24 ay vadede aylık 489 lira, 60 ay vadede 250 lira taksit ödeyerek geri ödeme yapabilecek. İleriye dönük karta bağlı taksitler de önceki günden itibaren yapılandırma kapsamına alındı. Ziraat Bankası yetkilileri, karta bağlı taksitlerin de sistem üzerinden görülebildiğini ve taksitlerin yapılandırma kapsamına alındığını söylediler.