19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Meyve fiyatları altınla yarışıyor

Yazın ucuza yenilen meyveleri kışın yemek isteyenler onlarca lirayı gözden çıkarmaları gerekiyor. Erik, kiraz ve şeftali gibi meyvelerin fiyatları adeta el yakıyor. Eriğin kilosu 650 liraya, kirazın kilosu ise 600 liradan satışa sunuluyor. Meyveler, bu rakamlarla altınla da yarışır hale geliyor.

Cihan25 Aralık 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Meyve fiyatları altınla yarışıyor
Kışın manavlar, yaz meyvelerini yurt dışından ve Antalya’dan getirerek, satışa sunuyor. Bu manavlardan biri olan Atilla Yıldız, getirdikleri yaz meyvelerini yüzlerce liradan satışa sunuyor. Yıldız, meyveleri Kıbrıs, Hollanda ve Avustralya'dan getirdiğini söyledi. Yıldız, “Eriğin 100 gramı 65 TL, kilosu ise 650 liradan satılıyor. Şeftalinin kilosu 380 lira, kayısının kilosu 180, çağlanın kilosu 380 lira, böğürtlenin kilosu ise 80 liradan satılıyor. Kiraz da pahalı meyvelerin arasında yer aldı. Kirazın kilosu da 600 lira.” dedi.
25 yıllık manavlık yapan Atilla Yıldız, müşterilerin memnun olduğunu belirterek, kocaların özellikle aşeren eşlerine kolayca meyve bulabildiğini ifade etti. Kendilerinin de bu meyveleri satarak, riske girdiğini belirten Yıldız, bazılarına bu meyveler oldukça pahalı geldiğini ifade etti. Meyvelerin organik olduğuna dikkat çeken Yıldız, “Çoğu meyveler sipariş üzerine geliyor. Yurt dışından gelen meyvelerin hepsi organik. Kaliteli ve lezzetli olan meyveleri kışında tadında bakmak isteyenler de alıyor. Özellikle aşeren hanımlar bu meyveleri tercih ediyor.” diye konuştu.