19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Migros'ta çift haneli büyümeye devam

Migros, yeni yılda da güçlü istihdam yaratmaya devam edecek. Migros Ticaret A.Ş. genel Müdürü Özgür Tort “18 bin 500 kişilik Migros grubu kadrosuna 2013 yılında 3 bin istihdam ekleyip, istihdama olan katkımızı sürdüreceğiz demiştik. Bu hedefimizi aşarak gerçekleştirdik” dedi.

27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Migros'ta çift haneli büyümeye devam

Tort yeni yılda da çift haneli büyümeyi sürdüreceklerini söyledi. Tort’un sorularımıza yanıtları şöyle:

Şirketiniz açısından ve sektör açısından 2013 nasıl geçti?

Migros grubu olarak, perakende sektörünün Türkiye’de çok büyük bir büyüme potansiyeline sahip olduğuna inanmaktayız. 2013 yılının sektör oyuncularının da hedeflerine başarıyla yürüdükleri, markaların etkinlik alanlarını kuvvetlendirmek adına güçlü adımlar attığı ve bütün bu çabanın tetiklediği olgun rekabet ortamında tüketicinin seçim hakkını kullanarak daha fazla fayda kazandığı bir yıl olduğunu söyleyebiliriz. Perakendenin tüketiciye yakın olmak, onların mesajlarını doğrudan okuyabilmek gibi bir avantajı var; sektörün 2013’te bu avantajı çok iyi kullanarak büyümeye devam ettiğini görmekten memnunuz.

Rakamsal açıdan 2013 nasıl geçti?

2013’te çift haneli büyümeyi sürdürdük, yıl sonu gelmeden hedeflerimize ulaşmış, süpermarket odaklı olarak 1000 mağazayı geçmiş durumdayız. Kazakistan’da da son 6 yılda 3 kat büyüme sağlayarak ülkede pazar lideri konumundayız. Makedonya’da da yatırımlarımız, mağaza açılışlarımız devam ediyor. 1 yılda mağaza sayısını 7’den 14’e katlayarak büyüdük. Migros, Tansaş, Macrocenter, 5M Migros formatları ile yurtiçinde 70 ilde 964 mağaza; yurtdışında ise Kazakistan ve Makedonya’da olmak üzere 38 ramstore ile toplamda 1002 mağazayla hizmet vermekteyiz. Ayrıca Migros sanal Market aracılığı ile de 15 farklı ilde müşterilerimize ulaşıyoruz. sanal Market’te son 3 yılda üç kat büyüdük. Özümseyerek büyüme ve verimlilik esaslı stratejinin yarattığı faydanın en net sonuçlarından biri de ‘istihdama katkı’. Bir istihdam merkezi de olan mağazalarımıza yeni mağazalar ilave ediyoruz. 18.500 kişilik Migros grubu kadrosuna 2013 yılında 3000 yeni istihdam ekleyip, istihdama olan katkımızı sürdüreceğiz demiştik. Bu hedefimizi aşarak gerçekleştirdik.

Şirketinizin 2014 ajandasında neler yer alıyor?

Planladığınız yatırımlar var mı? Migros’un ajandasında daima müşterisine daha da yakınlaşarak, hayatın içinde yenilikçi uygulamalarla fark yaratmak ve perakendede 60 yıla yakın zamanda elde ettiği ayrıcalıklı konumu sürdürmek var. Verimlilik esaslı yaklaşımla çift haneli büyüme, en fazla noktadan en çok sayıda müşteriye dokunma ve müşterilerimize sunduğumuz farklılıklarla her birine gerçek bir alışveriş deneyimi yaşatmak bizim ajandamızın daimi maddeleri arasında. 60. yılına girerken Migros ‘Perakendede Altın oran’ olarak tanımlayacağımız dengeyi yakalayarak, verimlilikle birlikte çift haneli büyümeye devam ediyor. 2014 yılında da yaygınlaşarak büyüme stratejimizi sürdürerek, daha çok noktadan daha çok tüketiciye ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun için de bir yandan mağaza sayımızı artırıyor, diğer yandan da Migros’u farklı kılan unsurları geliştirmeye devam ediyoruz. Yarattığımız değeri, 2014 yılında da mağaza yatırımlarımız için harcamaya devam edeceğiz.