3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

MTV ödeme tarihi sona erdi! (MTV ikinci taksit ne zaman ödenecek?))

MTV ödemelerinin ilk taksidi dün yatırıldı. Peki MTV ikinci taksit ne zaman ödenecek?

1 Şubat 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
MTV ödeme tarihi sona erdi! (MTV ikinci taksit ne zaman ödenecek?))

MTV ikinci taksit ne zaman ödenecek?

Her yıl 1 Ocak ile 31 Ocak arasında yatırılması gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde ikinci taksit affı geliyor. İlk taksiti yatıramayanlar MTV ödemelerini 1 Temmuz ile 31 Temmuz tarihleri arasında yatırabilecekler.

Kimler MTV taksiti öder?

Trafik şube veya bürolarına kayıtlı olan motorlu kara taşıtları ile Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne kayıtlı ve tescil edilmiş uçak ve helikopter sahipleri bu vergiyi ödemekle yükümlüdür. Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesi trafik sicil kaydının başlamasıyla başlar. Yılın ilk 6 ayında alınan aracın MTV ödemesi diğer 6 aylık dönemin başında başlar. Motorlu Taşıtlar Vergisi yılda iki kere ödenir. Birinci kısmı Ocak ayında ikinci kısmı ise Temmuz ayında olmak üzere. Ödeme işlemini nakit ya da kredi kartı şeklinde yapabilirsiniz. Bunu yaparken de taksit avantajından yararlanabilirsiniz.

Borç hesaplama nasıl yapılır?

Motorlu Taşıtlar Vergi aracın türüne göre değişiklik göstermektedir. Aracınız otomobil, kamyon, kamyonet, minibüs ya da otobüs ise ona vergi ödemesi yapmanız gerekmektedir. Bunun dışında en önemli kısım ise aracın yaşı ve motorundaki silindir sayısına göre de ödeme yapılması gereken ücrette bu kriterlere göre de artabiliyor ya da azalabiliyor.

Ödenmemesi durumunda ne olur?

Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ödenmemesi durumunda meydana gelecek olumsuzluklar. Kredi borcunuzu ödemediğiniz zaman gelen faiz gibi vergi borcunu da ödemediğiniz zaman aya göre faizler uygulanmaktadır. Her ay gecikme zammı adı altında Motorlu Taşıtlar Vergisi borcunuza zam eklenmektedir. Zam geldiği halde ödemenizi yapmazsanız Maliye Bakanlığı ilk önce size uyarı da bulunur. Daha sonra ödemeyi yine yapmazsanız bu sefer de Maliye Bakanlığı tarafından bankalardaki hesaplarınıza el konulur. El konulma işleminde MTV borcunuz tahsil edilir. Bu durumun dışında bir de kötü senaryo da var. Ödemelerinizi bu yol üzerinden de karşılanmazsa aracınız bağlanabilir.