25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Numan Kurtulmuş'tan operasyon yorumu!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 24 canlı yayınında emniyetteki operasyonlara yönelik çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

24 Temmuz 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:
 
 
MESELE HÜKÜMETİ YIPRATMANIN ÖTESİNDE...
 
 
Türkiye 30 Mart seçimleri öncesi paralel yapının devlete ciddi derecede saldırılarına muhatap oldu. Mesele hükümeti ve partisini yıpratmanın ötesinde Türkiye'yi işlemez hale getirmek, Türkiye'de devlet kurumlarının arasında çatışmaların olduğu bir ortama sokmak hatta MİT tırlarına yapılan baskın ve dışişlerinde yapılan dinleme faaliyetleri ile boyutları Türkiye Devletini uluslararası alanda rahatsız edecek hatta bazı odaklara şikayet edecek bir takım işler planlandı.
 
 
AMİRLERİNİN DIŞINDA BİR EMİR KOMUTA ZİNCİRİ OLUŞTURMUŞLAR
 
 
Allaha çok şükür sayın Başbakanımız başta olmak üzere hükümetimizin dik duruşu ve halkın da sayın Başbakanmıza verdiği destekle bunlar savuşturulmuş oldu.. Ama öyle anlaşılıyor ki Türkiye'de devlet içerisindeki çeşitli kurumlarda (emniyet ve adliye başta olmak üzere) yerleşmiş olan paralel yapıya mensup çok sayıda insan var ve bu insanlar hala kendi amirlerinin dışında bir emir komuta zinciri içerisinde hareket ediyor be devlet kurumlarının içerisinde ayrı bir odak oluşturmaya çalışıyorlar. 
 
 
ÖRGÜTLÜ BİR ŞEKİLDE VE BİRİLERİNE HİZMET EDEN BİR YAPI
 
 
Bana şunu izah edebilir misiniz? Sayın Başbakanın örgüt lideri olduğu hepimizin de içerisinde bulunduğu bir sanal bir terör örgütü icat edeceksiniz ve hatta bunun üzerinden sayın Başbakan'ı 'Sabık Başbakan, dönemin Başbakanı' diye tanımlayarak bir fezleke hazırlayacaksınız. Yani bu Türkiye'nin milli menfaatleri bakımından yapılan bir iş değil. Bu, dışarıdan örgütlü bir şekilde ve birilerine de hizmet eden bir bir yapı. 
 
 
 
UMARIZ TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜLÜR
 
 
Şimdi de emniyet içerisinde emniyet mensuplarının uzun süredir yaptığı çalışmalardan sonra bir operasyon yürütülüyor. Umarız ki bu operasyonda suçlu suçsuz ayırt edilerek, titizlikle sürdürülür, mahkemelere intikal eder ve sonuçta bu davalarla ilgili gerçekler ortaya çıkartılır.